kate-middleton-channelt-meghan-markle-in-een-wit-power-suit-215102
©ANP

Kate Middleton stapt het voorjaar tegemoet in één van onze favoriete zomerlooks; een wit power suit. De hertogin draagt het witte ensemble tijdens de onthulling van het National Windrush Monument in Londen waar ze samen met prins William aanwezig is. Hoewel ze de perfecte stijlinspiratie geeft voor de zomer, lijkt het erop dat de hertogin zelf inspiratie heeft opgedaan bij één van de vele witte outfits van Meghan Markle.

Kate Middleton in wit power suit

Kate Middleton kiest voor een kraakhelder wit pak voor haar publieke optreden woensdag in Londen ter viering van Windrush Day. Dit is een feestdag ter herdenking van de Afro-Caribische migranten in het Verenigd Koninkrijk. Het bezoek van het koninklijk paar vindt plaats in Brixton House, een pas gerenoveerd gebouw dat dient als de plek voor de lokale gemeenschap en een nieuwe generatie creatievelingen.

Kate’s pak is afkomstig van Alexander McQueen, hetzelfde modehuis dat verantwoordelijk is voor haar bruidsjurk. Het witte power-suit bestaat uit een single-breasted blazer en een bijpassende wijde broek met hoge taille. Het is overigens niet de eerste keer dat Kate dit pak draagt. De hertogin verscheen eerder dit jaar in de look tijdens haar reis naar Jamaica met prins William.

De stijl van Meghan Markle

Schoonzussen Kate en Meghan staan allebei bekend om hun liefde voor een wit pak. Kate Middletons stijlvolle witte look doet ons dan ook denken aan een outfit die we zagen bij Meghan Markle. Zo droeg Meghan een wit pak van Valentino tijdens de Invictus Games eerder dit jaar in Den Haag. Meghan wordt vaker gespot in all-white looks en het witte pak blijkt één van haar favorieten. Het verbaast ons niet dat de hertogin van Cambridge net zo dol is op een goed wit power suit als Meghan.

Om er een volledige all-white look van te maken kiest Kate dit keer voor een witte top onder haar blazer, witte hakken en een witte tas van Mulberry – de Amberley om precies te zijn. De oorbellen van de hertogin zijn afkomstig van Chalk Jewelry. Kortom: Kate Middleton bewijst dat een wit broekpak de perfecte effortlesschic look is voor de zomer. (Net zoals de ‘little white dress’ overigens). Maar bovenal laat Kate zien dat het opnieuw dragen van items die al in je garderobe zitten net zo on trend is als het dragen van de trend zelf.

Kate Middleton
©ANP