van-vintage-tot-haute-couture-dit-droeg-hertogin-kate-tijdens-caribische-tour-208761

De hertogin van Cambridge kiest voor haar werkbezoeken in het Verenigd Koninkrijk vaak voor typisch Brits en deftig, maar tijdens de Caribische tour van afgelopen week kregen we een nieuwe en verrassend exotische kant van Kate te zien. Van een vintage look tot aan een extravagante prinsessenjurk: Kate heeft het allemaal.

Dit droeg hertogin Kate tijdens Caribische tour

Flag Dressing

De reis begint in Belize, waar Catherine een zomerse jurk van de Amerikaanse ontwerper Tory Burch draagt, die exact de kleuren van de vlag bevat: blauw, wit en rood. Het zogenoemde flag dressing is iets wat we regelmatig zien bij royals, en wat Kate tijdens deze tour vaker doet.

Catherine Belize
©Foto: Eyevine, ANP
1/8
Native Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handgeborduurde clutch

Op een receptie bij de Maya-ruïnes van Cahal Pech is de hertogin de ster van de avond. Ze gaat voor een galajurk in metallic hot pink van The Vampire’s Wife, één van haar favorieten als het op avondkleding aankomt. Voor 2700 euro is de outfit online te shoppen. De clutch die ze erbij draagt is echter uniek: een met een de hand geborduurd cadeautje van het lokale merk ‘Xe’il’, dat Maya vrouwen ondersteunt.

In de categorie wie wat bewaart, die heeft wat: de hertogin verlaat Belize in een rood jasje van Yves Saint Laurent die ze al sinds haar studententijd heeft.

Kate Belize avondjurk
©Foto: ANP, Jane Barlow
2/8
Native Share

Kate jasje
©Foto: ANP, Jane Barlow
3/8
Native Share

Vintage

William en Kate reizen door naar Jamaica, waar ze samen gekleed gaan in de kleuren van de vlag. Catherine draagt een knalgele jurk, en de prins een groene stropdas. Later wisselt Kate naar een meer comfortabele outfit en laat ze zien dat het niet slechts haute couture is wat ze draagt. In Londen heeft Catherine een kleurrijke vintage jurk met spaghettibandjes gekocht. Het styling team van de hertogin heeft er met een bijgeleverde sjaal zelf bandjes en een rand stof bij het decolleté aangezet om het royal-proof te maken.

Kate geel
©Foto: ANP, Jane Barlow
4/8
Native Share
Royal visit to the Caribbean - Day 4
Kate vintage
©Foto: ANP, RICARDO MAKYN
5/8
Native Share

Prinsessenjurk

Over Kate’s looks bij het galadiner in Kingston raakt de wereld niet uitgepraat. Kate verschijnt in een ware prinsessenjurk van de Britse designer Jenny Packham. De jurk met tule en glitter is speciaal voor de hertogin in smaragdgroen gemaakt, zodat deze matchen bij de juwelen die ze van koningin Elizabeth heeft geleend.

Kate in tule
©Foto: ANP, Eyevine
6/8
Native Share

Eerbetonen koningin Elizabeth

De tour door de Cariben vindt plaats ter gelegenheid van het zeventigjarige regeringsjubileum van de koningin Elizabeth, en dus worden de nodige eerbetonen aan de Queen gebracht. Catherine draagt tijdens het diner in Jamaica de koninklijke familieorde, waarin een portret van de koningin verwerkt is. Tijdens een militaire parade zien we haar in een uiterst elegante kanten jurk van Alexander McQueen. Oplettende modeliefhebbers zien hoe ze een look kopieert van koningin Elizabeth uit 1954. Om haar pols draagt Catherine de parelarmband van prinses Diana.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KEMBRICISTAN (@kembricistan)

Kolibrie-broche

Bij het vertrek uit Jamaica draagt Kate een bijzondere broche. Het juweel in de vorm van een kolibrie (een vogel die veel voorkomt op het eiland) was een cadeau van Jamaica aan koningin Elizabeth in 2002, toen zij haar gouden regeringsjubileum vierde.

De royal tour wordt afgesloten op de Bahama’s waar de hertogin opnieuw voor flag dressing gaat. Ze hult zich geheel in turquoise.

©Foto: RICARDO MAKYN, ANP
7/8
Native Share
JAMAICA - BRITAIN - ROYALS
©Foto: Jane Barlow, ANP
8/8
Native Share
Royal visit to the Caribbean - Day 6