kate-in-tule-glitters-en-juwelen-van-de-queen-bij-diner-in-jamaica-208618
©ANP

De hertogin van Cambridge speelt het vaak op safe als het op mode aankomt, maar weet woensdagavond in Jamaica te verrassen. Ze gaat voor een jurk van de Britse designer Jenny Packham met tule en glitter: very royal. Prins William en Kate’s tour door de Cariben staat in het teken van het platina regeringsjubileum van koningin Elizabeth, en dus brengt Kate een shiny eerbetoon aan de Queen.

Kate draagt groene prinsessenjurk in Jamaica

Eerder deze week waren William en Catherine in Belize, waar de hertogin onder meer een glinsterende hot pink avondjurk droeg. Woensdag gaan ze op pad in Jamaica. ’s Avonds zijn ze het stralende middelpunt tijdens een galadiner in Kingston. De hertogin is adembenemend in de smaragdgroene Jenny Packham-prinsessenjurk die de passende naam Wonder Glitter Tulle Gown draagt.

Kate jurk
©Foto: Jane Barlow, ANP

 

 

Kate jurk
©Foto: ANP

Juwelen van de Queen

Voor bijna vierduizend pond is de jurk van Jenny Packham in het lichtgroen te koop. Echter werd het ontwerp voor de hertogin geheel op maat en smaak aangepast. Kate gaat voor smaragdgroen: een kleur uit de vlag van Jamaica.

De elegante japon combineert de hertogin met een grote knot en juwelen van koningin Elizabeth. Geheel passend bij de kleur van haar jurk draagt ze oorbellen en een armband met smaragden. Ook draagt ze de koninklijke familieorde: een diamanten broche met een portret van Queen Elizabeth erin.

Broche Kate
©Foto: TOBY MELVILLE, ANP
Broche Kate

Excuses voor slavernijverleden

Ondanks de vele georganiseerde feestelijkheden rondom de komst van de hertog en hertogin van Cambridge, werden ze niet overal warm ontvangen. Zowel in Belize als in Jamaica is er geprotesteerd tegen de komst van de royals. Men vroeg om een excuses voor de rol die het Verenigd Koninkrijk heeft gespeeld in het slavernijverleden.

Prins William maakte in zijn speech woensdagavond geen excuses, maar zei wel de situatie te betreuren. “Ik ben het zeer eens met mijn vader, prins Charles, die vorig jaar op Barbados al zei dat de afschuwelijke wreedheid van slavernij voor altijd onze geschiedenis besmeurt. Ik betreur dat ten zeerste. Slavernij was afschuwelijk en het had nooit mogen gebeuren.”