kendall-jenners-dramatische-nieuwe-haarkleur-debuteert-op-catwalk-bij-prada-206576
©ANTHONY BEHAR/ANP

Alsof je nog meer bewijs nodig hebt dat koper dé haarkleur van het moment is, onthult Kendall Jenner een nieuwe rode haarkleur. De vers geverfde lokken van het 26-jarige model maken hun debuut op de Prada-catwalk in Milaan in de vorm van een sleek, sculpturaal kapsel. Jenner ziet er bijna onherkenbaar uit in een donkerblauwe pufferjas met veren en doorschijnende rok van het Italiaanse modehuis.

Kendall Jenner’s nieuwe haarkleur

Het is niet de eerste keer dat Jenner haar natuurlijk glanzende bruine lokken inruilt voor een nieuwe tint. Én het kapsel meteen in de schijnwerpers zet op de catwalk. Zo verraste het model tijdens de Burberry lente/zomer 2020-show al eens met een honingblonde haarkleur. Het kapsel ging gepaard met grove, jaren 90 highlights en ontketende een ware trend.

Kendall Jenner op de catwalk bij Prada
©Alessandro Lucioni/Gorunway.com

De kans is daarom groot dat de koperkleurige coupe van Jenner – het werk van haarstylist Guido Palau – rood haar nóg populairder maakt dan het al was. Zal het één van de grootste haartrends van 2022 worden?

The power of red

Er is iets met rood haar dat kracht uitstraalt. Zo is de tint carrièrebepalend gebleken voor veel van de meest iconische supermodellen. Denk aan Karen Elson en Linda Evangelista. Ook modellen en beroemdheden van nu wagen zich massaal aan de kleur, van Gigi Hadid tot Zendaya. Vraag is: hoe lang zal Kendall Jenner haar nieuwe haarkleur houden? Alleen de tijd – óf haar volgende verschijning op de catwalk – zal het leren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Guido Palau (@guidopalau)