model-valentina-sampaio-deelt-haar-beautygeheimen-voor-een-natuurlijke-look-206553
©Henrique Gendre, Vogue Nederland, maart 2022

Niet genoeg inkt en papier om de schoonheid van model Valentina Sampaio (25) te beschrijven. Het is dan ook niet voor niets dat ze onlangs het gezicht werd van Armani Beauty. Maar er is more than meets the eye. De schoonheid van de Braziliaanse is lágen diep. In deze video deelt Valentina Sampaio haar beautygeheimen voor een natuurlijke look.

Valentina Sampaio’s beautygeheimen

Een vereiste voor een gezonde, glowy huid is het reinigen van het gezicht. Dat weet Valentina als geen ander. Het transgendermodel trapt haar beautyroutine af met een face wash en een toner, waarna haar huid schoon en fris aanvoelt. Die laatste brengt ze ook op haar nek aan. “Mijn moeder zei altijd: alles wat je op je gezicht doet, moet je ook op je nek en borst smeren”, tipt Valentina. Het model vervolgt met een vitamine C-serum, dat bekend staat om zijn verhelderende werking, en een moisturizer.

Valentina gebruikt een speciale crème voor haar nek, die ze op een bijzondere manier in de huid masseert. De Braziliaanse blijkt sowieso fan te zijn van face yoga, en heeft ook een techniek voor het aanbrengen van haar oogcrème. Als haar skincareroutine erop zit, is het tijd voor make-up. Van de basis, zoals foundation en concealer, tot de finishing touch: een dieprode liptint die ze subtiel op haar lippen dept. Het resultaat is een natuurlijke look, perfect voor elke dag. Bekijk alle beautygeheimen van Valentina Sampaio in de video.

Lees het interview met Valentina Sampaio in het eerste issue van de nieuwe Vogue Nederland, dat nu in de winkels ligt en hier online te bestellen is.