shes-here-ontdek-de-nieuwe-vogue-nederland-met-jill-kortleve-op-de-cover-205785

It’s a new day, de nieuwe Vogue Nederland is hier! Maandenlang heeft het Vogue-team onder leiding van editor-in-chief Yeliz keihard gewerkt aan dit allereerste nummer, waarin joy, connection en celebration centraal staan. Dit kun je verwachten van de eerste nieuwe Vogue Nederland: een interview met coverster en model of the moment Jill Kortleve, Hollandse helden, nieuwe talenten, uplifting modeseries en nog veel, veel meer.

Vogue Nederland met Jill Kortleve

Ons eerste fonkelnieuwe nummer is een ode aan positiviteit. Daarbij denken we aan niemand anders dan Jill Kortleve om de cover te sieren. Het Nederlandse topmodel is dé frisse wind die de modewereld opschudt – niet alleen qua inclusiviteit, maar ook met haar positieve mindset. We spreken Jill over haar leven als veelgevraagd model en haar weg daarnaartoe. Zo groeide ze van verlegen puber uit tot topmodel voor merken als Chanel, Jacquemus en Alexander McQueen. Na een moeizame start – struggles met eten en gewicht incluis – is tegenwoordig haar nuchtere devies: “Het moet wel leuk blijven.”

Jill Kortleve voor Vogue Nederland
©Gregory Harris, Vogue Nederland, maart 2022

Jill is daarmee het levende bewijs dat er kracht zit in ‘het leven niet elke dag te serieus te nemen’, jezelf allerminst. Dat doet ze bijvoorbeeld op social media, waar we slechts een glimp van haar heerlijke gevoel voor humor te zien krijgen. Kortom: met een flinke dosis positiviteit maakt ze impact en brengt ze verandering teweeg. Precies dat hopen ook wij te doen met de nieuwe Vogue Nederland.

Hollandse helden

Naast Jill staat het nieuwe nummer vol met (opkomend) Nederlands talent. Zo richten we de schijnwerpers onder andere op toneeltalenten Caro Derkx en Nora El Koussour, couturier Mo Benchellal, acteur Martijn Lakemeier en regisseur Daria Bukvić. Stuk voor stuk Dutch heroes, die de regie over hun eigen leven hebben.

Caro Derkx en Nora El Koussour voor Vogue Nederland
©Philippe Vogelenzang, Vogue Nederland, maart 2022

Ook gingen we in gesprek met zangeres S10, waar een wolk van geheimzinnigheid omheen hangt sinds bekend is dat ze Nederland in mei vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in Turijn. Hoewel ze pas 21 jaar is, heeft ze al twee ep’s en twee albums op haar naam staan. Stien den Hollander, zoals ze voluit heet, geeft geen interviews tot haar Songfestivaltrack uit is. Gelukkig maakte ze een uitzondering voor Vogue Nederland, wat uitmondde in een openhartig gesprek over muziek, mannenmode en mentale gezondheid.

S10 voor Vogue Nederland
©Philippe Vogelenzang, Vogue Nederland, maart 2022

A bundle of joy

Natuurlijk loopt ons 227 pagina’s tellende nummer ook over van mode, kunst, cultuur en beauty. We vatten het lente/zomer 2022-seizoen voor je samen, creëerden opgewekte modeseries waar je blij van wordt, doken in het laatste beautynieuws en bezochten een fabelachtig kasteel in Italië waardoor ook jij direct je koffers wilt pakken. Kortom, de nieuwe Vogue is een bundle of joy die je hopelijk inspireert, in vervoering brengt en – bovenal – enorm veel plezier geeft.

Een shoot uit Vogue Nederland, maart 2022
©Petrovsky & Ramone, Vogue Nederland, maart 2022

Dit alles en nog veel meer vind je in de nieuwe Vogue Nederland. Het eerste nummer ligt vanaf 17 februari in de winkels en is hier online te bestellen.