bella-hadid-deelt-haar-zus-gigis-liefde-voor-jorts-217544
©Getty Images

Een andere dag, een ander paar jorts. Mocht het geen belletje doen rinkelen: dat zijn langere denim shorts. Bella Hadid, koningin van de crop tops, draagt een korte zwarte mouwloze top over een andere korte witte top in New York City. Voor een volledige full torso flash combineert ze haar onthullende bovenkleding met een paar laaghangende jorts met pinstriped cut-out.

Bella Hadid in ‘jorts’

Het supermodel versiert de look met een riem van Jean Paul Gaultier en een Louis Vuitton-tas met monogramprint. De opmerkelijke toevoeging aan haar outfit – gezien het feit dat New York in een verzengende hittegolf zit – is dat Bella Hadid de jorts niet droeg met bij de temperatuur passende teenslippers of sneakers, maar met een paar kniehoge zwarte laarzen met een scherpe vierkante neus.

Met uitzondering van de laarzen lijkt het alsof Bella nota neemt van haar zus Gigi die onlangs jorts droeg. Gigi ging voor een meer sobere versie van de jort. Zo droeg ze een standaard lichtgewassen jeans die net boven de knie leek te zijn afgeknipt. Bella koos met haar geremixte versie voor een meer outré versie. Hoe dan ook, de zussen volgen de trends op de voet. Jorts beleven namelijk een moment in modeland.

‘Jorts’: maximaal comfort

Het lange-maar-korte denimstuk dat het been voor de helft bedekt, is momenteel helemaal on trend. (Er is flinke toename in zoekopdrachten naar het kledingstuk.) De populariteit van de broek is tenslotte logisch: het is flink warm buiten en de luchtige jorts zorgen voor maximaal comfort. Terwijl Bella misschien de duidelijke ventilatievoordelen van de jort heeft gecompenseerd met haar (letterlijke) hete laarzen, heeft ze zeker een coole look neergezet.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.