worden-catsuits-ons-nieuwe-favoriete-zomerpak-217369

Wanneer ik aan een catsuit denk, is het eerste wat me te binnen schiet de zilveren look van Angelina Jolie als Lara Croft uit de jaren ’00, maar ook Jane Fonda’s kleurrijke eighties variant en de glanzende latex look van Victoria Beckham als Posh Spice. Anno 2022 wordt de catsuit-trend opnieuw geïntroduceerd, mede dankzij modehuizen die het ontwerp een moderne en vooral modieuze twist geven. Wat blijkt? Catsuits zijn stijlvoller dan ooit en worden steeds vaker gespot op zowel de catwalk als op straat. Wordt de catsuit ons nieuwe favoriete zomerpak?

Catsuit-trend

De revival van de catsuit begon allemaal toen Saint Laurent afgelopen lente/zomer 2022-seizoen modellen over de catwalk liet lopen in kleurrijke one-pieces. Van fluwelen varianten tot ontwerpen gemaakt van bloemenprints en latex. Het waren geen pakken of co-ord sets, maar catsuits. Niet te verwarren met een bodysuit of een gewone jumpsuit, zit het eendelige ontwerp strak op de huid en bedekt het zowat het gehele lichaam.

Ook was er de Alaïa-show waar creative director Pieter Mulier het item meerdere malen liet terugkomen in zijn collectie. Een van de nudekleurige ontwerpen werd gespot bij Kim Kardashian. Het is onmogelijk om over catsuits te praten zonder Balenciaga te noemen. Ontwerper Demna zit achter een aantal van de meest controversiële varianten. Denk aan de van tape gemaakte catsuit, gedragen door onder meer Lizzo. Maar ook ontwierp hij kleurrijke catsuits van fluweel waar Dua Lipa in danst tijdens haar Future Nostalgia-tour. Het is duidelijk: de catsuit-trend is terug.

Inmiddels zijn de online zoekopdrachten naar het kledingstuk met zo’n 920 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, meldt internationaal mode-zoekplatform Stylight. Het feit dat dit specifieke ontwerp juist nu een comeback maakt, is niet geheel toevallig. Een groot gevolg van de coronacrisis in de mode is dat lichamen weer worden getoond. Van cut-outs tot de naked dress, en nu dus de catsuit. Het ontwerp past perfect in de huidige body hugging-trend en geeft de ruimte om het lichaam zowel te bedekken als te onthullen.

Catsuits in het wild

Een van de meest memorabele catsuit-momenten tot nu toe was één van de bruidslooks van actrice Chloë Sevigny. Zij trouwde eerder dit jaar in een wit kanten exemplaar van Mugler. En er was natuurlijk dé fenomenale zwangerschapslook van Rihanna, die in een knalrode Alaïa-catsuit op de cover van de Amerikaanse Vogue stond. Hoewel het ontwerp vooral een showstopper-look lijkt te zijn, is het item prima op te nemen in je dagelijkse garderobe. Kijk bijvoorbeeld naar influencer Pernille Teisbaek die het kledingstuk draagt voor een avond uit. Of Bella Hadid die een driekwart legging en top draagt op vakantie. (Technisch gezien geen catsuit, maar het geeft dezelfde vibe.)

Maar laten we eerlijk zijn: heel praktisch is het dragen van een catsuit niet. Het nodige advies is dan ook raadzaam bij deze look: beperk je vloeistofverbruik tot een minimum. Deze trend is niet zo leuk om uit te trekken, zeker niet wanneer de natuur roept. Dat terzijde: zoek je een stijlvolle en vernieuwende look, dan is de catsuit je antwoord deze zomer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)