geen-jurk-maar-een-pak-aan-tijdens-de-feestdagen-laat-je-inspireren-door-model-alek-wek-234842
©Getty Images

Ligt jouw outfit voor de feestdagen al klaar? Zo niet, haal dan inspiratie uit deze look van topmodel Alek Wek. Tijdens Art Basel in Miami, Florida (een prestigieuze beurs voor hedendaagse kunst) verscheen Wek in een pak van Saint Laurent, en wij zijn fan. Yves Saint Laurent wordt gezien als dé couturier die vrouwenmode voorgoed veranderde. En Wek? Het topmodel is altijd een bron van inspiratie.

Alek Wek in Saint Laurent

Het Franse modehuis en het Soedanees-Britse topmodel hebben een rijke geschiedenis samen. Zo loopt Wek al sinds de jaren negentig mee in talloze modeshows van Saint Laurent (naast Chanel, Jean-Paul Gaultier, Calvin Klein en nog veel meer). Maar ook buiten de catwalk om straalt Wek in Saint Laurent-looks, zoals nu ook weer in Miami.

Een pak tijdens de feestdagen

Wie liever een pak dan een jurk draagt tijdens de feestdagen, moet – zoals Wek bevestigt – bij Saint Laurent zijn. Le Smoking werd in 1966 ontworpen voor de Pop-Artcollectie (seizoen 1966 – 1967) van Yves Saint Laurent voor modehuis Dior. Om de mannelijke smoking geschikt te maken voor vrouwen, gaf hij het jasje een taille. Ook maakte hij de kraag ronder en paste hij de broek aan zodat de benen langer lijken. Het pak was bedoeld om te dragen als alternatief voor een avondjurk of little black dress bij feestelijke gelegenheden.

Ook Wek is dus fan. Scroll hieronder door de geweldige beelden van het model voor de ultieme inspiratie voor de feestdagen.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alek Wek (@msalekwek)