hailey-bieber-en-dua-lipa-dragen-de-gedurfdste-trend-van-dit-moment-de-zichtbare-string-237236
©Getty Images

2023 werd afgelopen weekend feestelijk ingeluid. In ieder geval door Hailey Bieber en Dua Lipa, die beiden kiekjes van hun New Year’s Eve deelde op Instagram. Wat deze toonaangevende Gen Z-stijliconen dragen op een avond vol glitters, champagne en vuurwerk? Een nietsverhullende mini-jurk – de een afkomstig van Mugler, de ander van Ludovic de Saint Sernin – met een saillant detail: een zichtbare string.

Hailey Bieber en Dua Lipa dragen zichtbare string

Terwijl Hailey het nieuwe jaar in Aspen vierde met haar man Justin Bieber en de zusjes Jenner, bevond Dua zich ergens op een huisfeestje. Hoewel niet in dezelfde ruimte en tijdzone, droegen beide it-girls wél een soortgelijke outfit. Op de feestelijke avond koos Hailey voor een zwarte mini-jurk met een tal van cut-outs van Mugler. De uitsnijding die de meeste aandacht trok? Die op haar onderrug, waar een effect ontstond vergelijkbaar met een zichtbare string.

Dua, daarentegen, besloot een andere weg in te slaan met haar NYE-outfit. De Britse zangeres ging voor een hoog partygehalte en droeg een fonkelende halterjurk van Ludovic de Saint Sernin. De glinsterende creatie had een extreem lage rug – zo laag dat haar witte string werd onthuld. Ze maakte haar extravagante look af met een paar knalroze laarzen en een paar oogverblindende oorhangers.

Gedurfde trend

Zowel Hailey als Dua laten – beiden op geheel eigen wijze – zien hoe je een zichtbare string kunt verwerken in je feestoutfit. De gedurfde en tevens zeer controversiële trend maakte in 2019 al zijn grote comeback, onder meer op de catwalk bij Versace en door beroemdheden als Kim Kardashian en, daar heb je haar weer, Hailey Bieber. Na een korte pauze – grotendeels te wijten (of te danken) aan de pandemie – is de trend er weer. Met als voorvechters Bella Hadid, Zoë Kravitz en Dua Lipa.

De zichtbare string kwam eind jaren 90 voor het eerst in het modebeeld. Een van de aanstichters was Jean Paul Gaultier, die voor zijn lente/zomer 1997-show modellen de catwalk opstuurde met zichtbaar ondergoed. Een jaar later kwam Tom Ford voor Gucci met (logo)strings die boven broeken en rokken uitpiepten. Meerdere beroemdheden omarmden de gewaagde look, met als een van de bekendste voorbeelden actrice Gillian Anderson die een zichtbare string droeg naar de Vanity Fair Oscars-afterparty in 2001.

Omdat de nostalgie naar de jaren 90 en zeroes nog altijd voortduurt, lijkt het erop dat de zichtbare string voorlopig een blijvertje is.