de-tassen-die-we-volgens-scandi-labels-overal-gaan-zien-zijn-groot-groter-grootst-219966

De Scandinavische stijl heeft een grote invloed op de modetrends. Niet alleen op het gebied van kleding is de cool girl stijl overal te zien, ook accessoires krijgen een stijlvolle Scandi-twist. Nadat we uitgebreid verslag deden van de grootste modetrends die we tijdens Copenhagen Fashion Week zagen, geven we je deze keer een update over de upcoming trends wat betreft het belangrijkste accessoire van een look: de tas. Dit zijn de grootste tassentrends gespot tijdens Copenhagen Fashion Week.

Tassentrends Copenhagen Fashion Week

1: Tassen met franjes

Franjes waren overal te zien tijdens de Deense modeweek. Hangend aan jurken en blousjes, maar ook aan tassen. Tassen met franjes werden onder meer gespot op de catwalk van Ganni, waar satijnen ontwerpen werden afgewerkt met een net-achtige structuur. Het label Aeron, dat haar eerste show gaf, verwerkte de franje-details als breisels in enorme tassen terwijl it-label Saks Potts voor een gehaakte versie ging. Deze zwierige accessoires geven je look die onverwachtse twist, en beloven een nieuwe trend te worden als het aan deze Scandinavische labels ligt.

Tassentrends franjes
©Courtesy Copenhagen Fashion Week
1/4
Native Share
v.l.n.r.: Gaani, Aeron, Saks Potts

2: Oversized tassen

Na tijden van micro-tassen (herinner je je de ultra mini-tas van Jacquemus nog?) is het weer tijd voor tassen waar letterlijk alles in past. Oversized tassen waren overal te zien tijdens de Deense modeweek, al dan niet op een opvallende manier gestyled. Hier en daar droegen modellen ze over hun schouder, maar de meeste larger than life-tassen werden door modellen onder de arm geklemd. Dit spotten we onder meer bij Ganni en Samsøe Samsøe, terwijl Aeron modellen met enorme hangende tassen de catwalk op stuurde.

Tassentrends
©Courtesy Copenhagen Fashion Week
2/4
Native Share
v.l.n.r.: Stine Goya, Aeron, Samsøe Samsøe

3: Puffy bags 

Van puffer coats tot puffer blazers: de puffy-trend is overal. Dit seizoen breidt de puffiness zich verder uit, met de stijlvolle puffy bag als ultieme quirky zomertas. Van roze satijnen versies bij OpéraSPORT tot zwarte grotere varianten bij Rabens Saloner: de puffy tas geeft je look een moderne upgrade en tegelijkertijd een heel praktische twist. Want: geen leer dat kapotgaat, maar duurzaam materiaal dat makkelijk meebeweegt.

Tassentrends puffy bag
©Courtesy Copenhagen Fashion Week
3/4
Native Share
v.l.n.r.: OpéraSPORT, Soulland, Rabens Saloner

4: De clutch is terug

Tijdens de Deense modeweek maakte één bepaald soort tas sinds lange tijd weer een verschijning op de catwalk: de clutch. Hoewel de clutch een tijdloos ontwerp is, krijgt de stijl tijdens deze modeweek een moderne upgrade. Zo verscheen bij Gestuz een klassieke variant in een knalgroene kleur op de catwalk, maakte A. Roege Hove een gebreide versie die volledig past bij hun collectie en ging Stine Goya voor een zwart ontwerp afgewerkt met subtiele glitters.

Clutch trend
©Courtesy Copenhagen Fashion Week
4/4
Native Share
A. Roege Hove, Gestuz, Stine Goya