deze-minimalistische-zomerschoen-van-2022-verovert-het-straatbeeld-212110
©Courtesy Reformation

Nu we eindelijk kunnen genieten van warmer weer is het sandaalseizoen officieel geopend. Er is één specifiek schoenmodel dat bijna synoniem staat aan warm weer, namelijk de teenslipper. Je favoriete zomerschoen is ook nu weer terug van weggeweest, echter dit keer in een geüpgrade versie. Meet: de teenslipper kitten heel.

Teenslipper meets kitten heel

Bedoelen we teenslippers? Nee. Kitten heels dan? Ook niet. Eén van de sandaaltrends dit seizoen is een kruising tussen de twee. Je hebt ze waarschijnlijk al vaker op je Instagramfeed voorbij zien komen. De teenslipper kitten heel, ook wel flip flop heel genoemd, is niet zoals de slipper die je normaal naar het strand of zwembad draagt. Geen piepend dun rubber, maar hoogwaardigere materialen. Met een subtiel hakje en hier en daar een dunne strap voor diegene die iets meer comfort zoeken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beatrice Gutu (@beatrice.gutu)

Het schoeisel is minimalistisch – een ontwerpstijl die volledig past in deze tijd waarin 90’s minimalism hoogtij viert. Niet gek dat juist de merken die bekend staan om deze ingetogen look vooroplopen in de trend. Onder meer het Zweedse label Totême, het modehuis van de Olsen Twins The Row en het Italiaanse Gia Borghini maken de meest begeerde varianten van het moment.

Hoewel ze al enkele zomers op rij opduiken, lijkt het erop dat de schoen deze zomer zijn momentum beleeft. Mode-influencers als Pernille Teisbaek, Beatrice Gutu en celebs als Sienna Miller, Kendall Jenner en Rosie Huntington-Whiteley – ze worden allemaal gespot in de eenvoudige, maar stijlvolle schoenstijl.

Kendall Jenner
©ANP
Kendall Jenner

Comfort en stijl

Het is geen verrassing dat juist nu deze schoen trending is. Hoewel we inmiddels het leven weer kunnen vieren hebben periodes van lockdown hun sporen achtergelaten – ook in onze manier van kleden. Comfort was in de afgelopen twee jaar van het grootste belang en dat zijn we nog niet bereid volledig los te laten – en terecht ook. Aan de ene kant kunnen we niet wachten te genieten van lange zomeravonden, etentjes en feestjes, aan de andere kant is comfy thuis op de bank zitten ook heel aantrekkelijk.

De teenslipper kitten heel is een perfecte combinatie van die twee scenario’s. Een verfijnd schoenontwerp dat ervoor zorgt dat je je stijlvol en gekleed voelt, zonder dat je in hoeft te leveren op comfort. Met warmere temperaturen in het vooruitzicht, voorspellen wij dat de teenslipper kitten heel je nieuwe favoriete zomerschoen wordt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rosie HW (@rosiehw)