so-so-lobi-kijk-mee-achter-de-schermen-bij-vogues-modeserie-in-suriname-260661
©SHEILA PINAS EN RICARDO VAN LACHTEROP, VOGUE NEDERLAND, JULI/AUGUSTUS 2023

In de tropische warmte van Suriname maakte visual artist Sheila Pinas samen met Vogue-stylist Esmeralda Tan een persoonlijke modeserie voor het juli/augustusnummer van Vogue Nederland – eentje om nooit te vergeten. In de serie staat de schoonheid van het land en zijn bevolking centraal. “Ik wilde de rijkheid van het land, maar ook de bewoners zelf op een heel eigen manier vastleggen”, aldus Pinas over het project, dat de titel So So Lobi (wat ‘alleen maar liefde’ betekent) kreeg.

Vogue Nederland in Suriname

Het resultaat is niet alleen een uitgebreide modeserie in Vogue’s juli/augustusnummer vol matchende knalkleuren, pangi-stoffen en lipliner; ook maakten we een video waarin de schoonheid van Suriname naar voren komt. We nemen je mee naar de schitterende amazonejungle, waar de vlinders om je heen dansen en het frisse water stroomt. Bereid je voor op een viering van samenzijn in boeng switi-outfits versierd met Surinaams goud. So So Lobi is een liefdesbrief aan Suriname en alle Surinaamse stijliconen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor de video schreef artiest TRXNZ een gedicht over de band tussen de natuur, mensen en cultuur. “Spreek je eigen taal, draag je traditionele kleding, geniet van eten zoals je voorouders dat deden. Laten we vieren wat we hebben en dankbaar zijn voor wat we delen.” Bekijk hieronder de video van Vogue Nederland in Suriname.