op-zoek-naar-een-goed-zomers-pak-vogues-yeliz-deelt-haar-favoriete-merken-299072
©Aicha Abdoun

Pak van m’n hart: een pak dat je ook in de zomer – zelfs met dertig graden – gerust naar kantoor kunt dragen. Want als je me volgt, weet je dat ik me het liefst beweeg in een goed pak. Daarin voel ik me altijd put together, zoals onze Britse collega’s dat zo mooi zeggen. Professioneel, sterk en chic tegelijkertijd: een pak heeft het allemaal. Godzijdank waren er vrouwen – onder wie naar verluidt Coco Chanel – die vorige eeuw op de barricades sprongen om het pak bij vrouwen net zo geaccepteerd te maken als bij mannen. Inmiddels is het pak niet meer uit de garderobe van een CEO of politica weg te denken – en ook niet uit die van mij. Bij deze merken vind je wat mij betreft de mooiste pakken.

Merken met de fijnste pakken volgens Yeliz

Rohé Frames

Het Nederlandse modelabel Rohé Frames weet précies hoe een pak moet zitten en ook van welk materiaal het gemaakt moet worden. Dit pak is van zo’n stof die zelfs in de plooi blijft zitten als je erin gaat rollen, en tóch uiterst luchtig is.

Pak van Rohe Frames
©Rohé Frames

Jacquemus

Menig vrouw kent Jacquemus van de tassen of van de beeldige jurken, maar ik ken Jacquemus van de pakken. In totaal telt mijn kast er nu vier, die elk seizoen weer vooraan op het rek komen te hangen. Want: klassiek, maar met een speelse of edgy touch, zoals dit pak.

Jacquemus is een van Yeliz' favoriete merken voor pakken
©Jacquemus

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

COS

Ik vul mijn kast altijd aan met een pak van COS of Arket. Ze zijn betaalbaarder maar van prachtige kwaliteit, waardoor ze meerdere seizoenen of misschien wel voor altijd meegaan. Op mijn wensenlijst staat deze khakikleurige variant.

COS is een van Yeliz' favoriete merken voor pakken
©COS

Bottega Veneta

Mocht je in een pak willen investeren, dan is een pak van Bottega Veneta misschien wel iets voor jou. Van alle vooraanstaande modehuizen vind ik de pakken van Bottega het allermooist. Ze zitten al ge-go-ten. Dit exemplaar kun je overdragen aan je kinderen. (Althans, zo praat ik de aankoop voor mezelf goed.)

Bottega Veneta is een van Yeliz' favoriete merken voor pakken
©Bottega Veneta

Frenken

Nederlanders zijn goed in het maken van pakken, ben ik achtergekomen. Naast Rohé Frames is Frenken een nieuwe favoriet. Dit camelkleurige pak heb ik al een tijdje in mijn kast hangen; ik durf er bijna niet meer in op het podium te verschijnen, omdat ik ‘m al zo vaak heb aangehad. Maar hij zit zó mooi, dat hij het telkens weer van andere outfits wint.

Frenken is een van Yeliz' favoriete merken voor pakken
©Frenken