het-nachtkastje-van-cato-van-ee-ligt-vol-babyspullen-kokosolie-is-een-must-voor-mijn-dochter-en-mij-205787

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van model Cato van Ee.

Wat voor nachtkastje heb je?

“Sinds ik moeder ben (van dochter Eleanor Maeve, red.) heb ik een nachtkastje, hij is van bamboe en bestaat uit twee lagen. Je moet het zien als een kruk die te verplaatsen is. Daar liggen nu veel babyspullen op: een kolfapparaat, kokosolie voor mijn tepels en lipbalm van Medik8. Verder heb ik edelstenen: bergkristal, rozekwarts en een amethist. En je vindt er oordoppen en een ooglapje, we hebben heel lichte gordijnen. Verder staat er een zoutlamp op, dat zorgt voor zacht licht tijdens de nachtvoedingen.”

Welk boek ligt erop?

“Er ligt eigenlijk van alles: zowel fictie als non-fictie. Op dit moment lees ik Mama’en van Nina Pierson, dat gaat over het moederschap. Verder heb ik het boek Slaap!, over het slaapritme van je kindje. En mijn E-schriftje, waar ik allemaal mijlpalen en momenten over Eleanor in schrijf.”

Heb je een bepaald bedritueel?

“Ik gebruik elke avond een cleanser en een toner van Ringana. Dan doe ik de hyaluronzuur van Skinceuticals op mijn gezicht en als laatste de Ultimate Recovery crème van Medik8. Dat gebruik ik al een jaar of zes en werkt heel goed voor mij. Ik heb een droge en gevoelige huid en krijg daarom snel pukkels. Ook al is het chaos in de avond met een baby, toch maak ik altijd tijd vrij om mijn gezicht schoon te maken. Dat moment voor mezelf heb ik echt nodig.”

Snoozen of showtime?

“Ik sta meteen op, snooze echt nooit. Daar kan ik niet tegen. Als ik eenmaal wakker ben, dan ben ik ook echt wakker. Ik vind het fijn om echt goed te slapen, in plaats van half wakker, half slapen. Snoozen werkt daarom niet voor mij. Mijn slaapritme is nu wel anders met een baby. Ik ben heel alert, een piepje en ik ben wakker.”

Waar lig je wakker van?

“Ik kan erg malen over wat ik die dag heb meegemaakt. Zeker als het volle maan is, slaap ik slecht. Dan slaap ik bijna twee nachten niet, omdat ik gevoelig ben voor de stand van de maan. Ik verwerk vaak dingen in de nacht. Tijdens mijn zwangerschap sliep ik ook slecht, daarom ging ik mediteren en deed ik aan yoga nidra.

Nu gaat het slapen wel makkelijker, maar ik moet soms mijn rust vinden om de dag goed af te sluiten. Hier en daar probeer ik wel een beetje yoga te doen. Ik doe nog niet veel aan sport na de bevalling, maar wel bijvoorbeeld rustig stretchen. Verder gaat mijn telefoon echt op vliegtuigmodus voor het slapengaan, anders sta ik weer aan.”

Ik droom nog van…?

“Slapen. Tegenwoordig is dat voor mij echt heilig. Wij wilden heel graag een kindje en nu maken mijn vriend en ik grappen van: ‘Nu is ze er en willen we alleen maar dat ze slaapt’. Ik droom dus van een goede nachtrust, maar eigenlijk is mijn grootste droom al uitgekomen: de geboorte van mijn dochter.”