scrollen-met-tiktok-creator-izzi-mijn-screensaver-is-een-goed-gespreksonderwerp-294052
©Stepan Filenko

We hebben er allemaal een, maar voor iedereen is-ie uniek: een telefoon. Wat gebeurt er behind the screens? We vragen het aan creatievelingen die hun weg maar al te goed weten te vinden op het internet. Te beginnen met Isabelle Allain, beter bekend als Izzi op TikTok en Instagram.

Scrollen met TikTok-creator Izzi

De 25-jarige creator uit Montreal, Canada weet zichzelf op social media volledig neer te zetten als ‘queen of science fashion’ met video’s waarin ze bijzondere modevondsten deelt met ruim 1,6 miljoen TikTok-volgers. Hoe gaat Izzi om met digital clutter, welke onverwachte app staat er op haar telefoon en waar ontdekt ze toch iedere keer die bijzondere modemerken? We scrollen door haar telefoon.

Beschrijf het startscherm van je telefoon. Welke apps of widgets zijn must-haves voor easy access?

“Ik heb onmiddellijke toegang nodig tot deze apps: camera, sms, e-mail en socials (Instagram, TikTok en YouTube).”

Wat is de onverwachtste app die je op je telefoon hebt?

“De spelletjesapp Webkinz, waar je je eigen pet family kunt creëren.”

Wat is je favoriete foto gemaakt met je telefoon?

“Een foto van mijn hond Tilou die niest. Het is ook mijn screensaver. Hij ziet eruit als een monster en het is zo schattig en grappig. Het is ook meteen een goed gespreksonderwerp voor iedereen die mijn screensaver ziet.”

izzi screensaver
©Izzi

Wat is je gemiddelde schermtijd per dag?

“Zeven uur – in een goede week, haha. Ik denk dat dit veel is, maar in zekere zin is het te verwachten, omdat mijn hele werk op mijn telefoon staat. Maar ik hou er ook van om te ontspannen en (waarschijnlijk te lang) naar grappige TikToks te kijken. Als ik het gevoel heb dat ik een telefoondetox nodig heb, pak ik een boek, dagboek of kijk ik een film op tv. Ik weet dus wel hoe ik pauzes moet nemen, maar ik zou willen dat het meer een dagelijkse gewoonte werd dan alleen voor piekmomenten.”

Ben je een actieve screenshotter?

“Ik ben geen fervent screenshotter, maar ik doe het vooral voor kledinginspiratie, als ik online shop. Ik maak ook veel screenshots van mijn analyses en inzichten op social media voor mijn werk. Maar omdat ik veel reis, maak ik ook een screenshot van de Facetime-oproepen met mijn hond, wanneer ik met familie videobel.”

Instagram, TikTok of Pinterest voor stijlinspiratie?

“Instagram, for sure! Ik hou vooral van de willekeur van de verkenningspagina, maar verder volg ik graag @stylenotcom en @upnextdesigner om op de hoogte blijven van modenieuws en nieuwe designers.”

View this post on Instagram

A post shared by Up Next (@upnextdesigner)

Hoe ontdek je online nieuwe (mode)trends?

“Ik blijf altijd graag op de hoogte met Vogue Runway, Instagram en TikTok.”

Welke toffe merken heb je online ontdekt? 

“Leuke merken die ik online heb gevonden zijn @kevingermanier, @gabrielemockeviciute (de ontwerper van het houten korset dat ik in een video droeg) en @lamarche_lab (de siliconen tops die ik ook in een video droeg). Ik vind ze door urenlang op mijn verkenningspagina te scrollen en online te winkelen. Als je op coole modestukken klikt, worden op je verkenningspagina nog meer coole modestukken weergegeven – het is geweldig.”

Hoe ga je met digital clutter om?

“Mijn telefoon is supergeorganiseerd. Ik antwoord snel, waardoor ik ervoor zorg dat dingen zich niet opstapelen. Ook maak ik onderscheid op mijn scherm in categorieën. Zo heb ik een mapje met berichtenapps, (iMessage, WhatsApp), sociale media en een apart mapje met e-mail, agenda en takenlijst.”

Wat is het laatste dat je hebt gegoogeld?

“Een cargoshort van Loewe.”

Welk social media-account volg je trouw?

“Livia is mijn stijlicoon. Ik vind dat ze een leuke kijk heeft op stijl en accessoires. Ze komt uit Brazilië, dus ik denk dat ze andere referenties heeft dan ik. Ik ben altijd geïnspireerd door accounts zoals die van haar die innovatief en creatief zijn en buiten de gebaande paden denken. En dat is wat zij doet, elke dag.”

Ben je een telefoonmailer of mail je toch liever via je laptop? 

“Veel liever via mijn laptop.”

Ultieme telefoonhack?

“Vergeet niet om je ‘Niet storen’ uít te zetten! Ik denk dat als je overal bovenop wil zitten qua werk, je het best kunt weten wat er in het nu gebeurt zodat je daar zo snel mogelijk iets aan kunt doen. Ik hou er niet van als dingen zich opstapelen, daar krijg ik anxiety van. Dus zodra er iets op mijn telefoon verschijnt, ruim ik het graag binnen een paar minuten op. Máár: op bepaalde momenten is de ‘Niet storen’-functie essentieel – om tot rust te komen, los te laten en vooral om een goede nachtrust te hebben.

Vergeet het dan alleen niet weer uit te zetten als je daar klaar mee bent. Als mijn telefoon op ‘Niet storen’ staat en ik krijg geen waarschuwing dat ik over dertig minuten een meeting heb, mis ik die geheid, honderd procent. Ik vertrouw waarschijnlijk meer op mijn agenda-notificaties dan zou moeten. Ik vind ook niets vervelender dan iemand die uren later zegt: ‘Sorry, ik heb je bericht niet gezien, mijn telefoon stond op ‘Niet storen”.”