vogue-stylist-en-reiziger-xaviera-aubri-tipt-de-leukste-hotspots-in-edinburgh-229726
©Inveraray castle

Foodies, kunstliefhebbers en sweater weather-lovers zitten helemaal goed in deze warme stad. Hier vind je de leukste hotspots in Edinburgh volgens Vogue’s Xaviera Aubri.

De leukste hotspots in Edinburgh

100 Princess Street

Een hotel geïnspireerd op Alexander McQueen? Check. Voor traditie meets moderniteit en een met authentieke tartan bedekt interieur zonder de stoffigheid moet je bij 100 Princes Street zijn. Het USP van het hotel? Het uitzicht zonder stoorzenders van Edinburgh Castle.

100 Princess Street

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 100 Princes Street (@100princesstreet)

Inveraray castle

Een roadtrip door Schotland vanuit Edinburgh is ideaal. Een van de fijnste plekken om te stoppen is Inveraray Castle. Het landgoed van de Hertog van Argyle is zo magisch dat het al in Downton Abbey verscheen. Sprookjesachtige tuinen vol met rododendrons, hangend Spaans mos van de bomen en een dreamy uitzicht op de rivier. Aanrader: de oesters uit het meer die hier in het dorp als ontbijt worden aangeboden.

Inveraray castle

Hotstpots Edinburgh
©Inveraray castle

Palm Court in The Balmoral

Wees niet angstig voor haggis op elke hoek van de straat: het culinaire landschap van de stad zal je verrassen. De Palm Court in het charmante The Balmoral Hotel is de plek om neer te strijken voor een middagje zelfliefde. De high tea is een zintuigelijk feest van gerookte Schotse zalm, Maracaibo en zwarte bessensoesjes en 88 soorten thee. Of champagne, voor de liefhebber.

The Balmoral

Hotspots in Edinburgh
©The Balmoral Hotel

Gordon Nicholson

Boogschieten, hiken of een middag whisky proeven bij Johnny Walker net buiten de stad: het wordt allemaal leuker wanneer je een kilt draagt. En in de geest van duurzaamheid is een rental absolutely gentle. Ga voor casual met de Argyll of voor de Prince Charlie als je chic gaat dineren. Zwarte kittenheels eronder en klaar.

Gordon Nicholson

Dovecot studios

Een liefdesaffaire tussen Coco Chanel en de Hertog van Westminster had een bijzonder resultaat: de ontwerpster werd verliefd op hoogwaardige Schotse tweed en breisels. In de Dovecot studios is er de tentoonstelling Knitwear: Chanel to Westwood, die laat zien hoe deze ambacht en high fashion met elkaar zijn verweven.

Dovecot studios

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dovecot Studios (@dovecotstudios)

Meer reistips? Vogue’s Xaviera Aubri tipt ook de leukste adressen in Nice en Parijs.