joe-bidens-kleindochter-naomi-biden-droeg-ralph-lauren-tijdens-haar-bruiloft-in-het-witte-huis-231891

Afgelopen zaterdag vond de bruiloft plaats van Naomi Biden, de oudste kleindochter van president Biden, en haar partner Peter Neal. De locatie? De South Lawn van het Witte Huis. “Het was een genoegen om te kunnen aanschouwen hoe Naomi opgroeide, ontdekte wie ze is en een prachtig leven voor zichzelf bouwde”, aldus de president en first lady. “Nu zijn we vol trots dat ze Peter heeft gekozen als haar man en we zijn vereerd hem in onze familie te mogen verwelkomen. We wensen hen dagen vol gelach en een liefde die elk jaar sterker wordt.”

Naomi Biden getrouwd

Op haar bruiloft liep Naomi Biden naar het altaar in een op Grace Kelly geïnspireerde jurk van Ralph Lauren. De bruid heeft een geschiedenis met het klassieke Amerikaanse merk: ze droeg een look van Ralph Lauren op Inauguration Day en was afgelopen maart met haar zus Finnegan aanwezig bij de herfst/winter 2022-show van het modehuis in New York.

De planning voor de ceremonie en de festiviteiten die volgden, waren het werk van Bidens go-to guy: Bryan Rafanelli van Rafanelli Events. Rafanelli, erkend als een van de beste planners ter wereld, was in 2010 ook verantwoordelijk voor het huwelijk van Chelsea Clinton en heeft een tal van gebeurtenissen in het Witte Huis georganiseerd, waaronder staatsdiners en feestdagen voor de Obama’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rafanelli Events (@rafanellievents)

De details werden geheim gehouden tot de ceremonie, wat passend is aangezien het huwelijk van Naomi en Peter slechts het negentiende huwelijk is dat ooit in het Witte Huis plaatsvond. De laatste was van de hoofdfotograaf van president Obama, Peter Souza, die in 2013 in de Rose Garden trouwde. Jenna Bush hield haar huwelijksceremonie en het hoofdfeest in 2008 op de ranch van haar familie in Crawford, Texas, maar haar vader president George W. Bush ontving ongeveer zeshonderd gasten in het Witte Huis voor de tweede receptie van zijn dochter. Als we terugkijken naar de grootste bruiloften in de geschiedenis van het Witte Huis, lijkt die van Naomi Biden het meest op die van Tricia Nixon, die in 1971 onder een wit prieel in de rozentuin trouwde met Edward Finch Cox.

Politiek geëngageerd

Naomi is de dochter van de jongste zoon van de president, Hunter, en zijn ex-vrouw Kathleen Buhle. De ouders van de bruid ontmoetten elkaar tijdens hun werk voor het Jesuit Volunteer Corps in Portland, Oregon. Naomi is vernoemd naar de eerstgeboren dochter van de president, die op éénjarige leeftijd omkwam bij een auto-ongeluk in 1972, samen met zijn eerste vrouw Neila.

Naar verluidt heeft de bruid een belangrijke rol gespeeld in de politieke carrière van haar grootvader. In 2019 riep ze een familiebijeenkomst bijeen waar zij, haar twee zussen en haar neven hem aanspoorden zich kandidaat te stellen voor het presidentschap tegen Donald Trump.

Peter, die werkt als medewerker bij het Georgetown Law Center on National Security, is ook politiek actief. Hij studeerde politieke communicatie aan de George Washington University, liep stage in het Witte Huis tijdens de regering van president Obama en werkte mee aan de campagne van Hilary Clinton. Hij groeide op in Jackson Hole, Wyoming, bij zijn ouders, William Neal en Mary C. Neal, die beiden arts zijn. (Net als de Bidens heeft de familie Neal een tragedie meegemaakt; een van Peters twee broers overleed nadat hij tijdens het rolschaatsen door een auto werd aangereden.)

Verloving

Het pasgetrouwde stel werd in 2018 door een wederzijdse vriend aan elkaar voorgesteld. Naomi studeerde toen rechten aan de Columbia University, en New York diende als decor voor de eerste date en de daaropvolgende relatie. Nu woont het stel samen op de derde verdieping van het Witte Huis met hun hond Charlie.

In september 2021 vroeg Peter Naomi ten huwelijk met een diamanten ring van Shah & Shah Distinctive Jewelers in D.C. “Hij bracht haar beide zussen mee, ze kwamen en bekeken alles”, vertelde juwelier Colin Shah aan The Post. “Peter was echt heel lief. Hij wilde er zeker van zijn dat hij een steen van hoge kwaliteit koos en dat zij ‘m mooi vond.” Peter verwerkte er ook de trouwring van zijn grootmoeder in. De ring werd namelijk omgesmolten en toegevoegd aan Naomi’s trouwring, aldus Shah. “Hij wilde dat een deel van zijn familie werd overgedragen aan hun familie.”

De bruiloft van Naomi Biden en Peter Neal in foto’s

De festiviteiten begonnen met een repetitiediner op vrijdagavond, waar de bruid droeg wat de ontwerpster Danielle Frankel een ‘overgangslook’ noemt. Er was een bustier, een getailleerde jas en broek en een geplooide tule cape bedekt met kanten bloemen. De vierdelige set liet de bruid de hele avond evolueren en zette de visuele toon voor het weekend.

Na de ceremonie volgde een intieme lunch in de State Dining Room van het Witte Huis. In de avond kwamen de gasten weer bijeen voor een feestelijke receptie om het gelukkige paar te vieren. Bekijk hieronder de beelden van de heuglijke dag.

Naomi Biden en Peter Neal op hun bruiloft
©Corbin Gurkin
1/7
Native Share
Jill en Joe Biden
©Corbin Gurkin
2/7
Native Share
Naomi Biden trouwt in het Witte Huis
©Corbin Gurkin
3/7
Native Share
De jurk van Naomi Biden
©Corbin Gurkin
4/7
Native Share
De bruiloft van Naomi Biden in het Witte Huis
©Corbin Gurkin
5/7
Native Share
Naomi en Peter geven elkaar de kus
©Corbin Gurkin
6/7
Native Share
Peter Neal en Naomi Biden
©Corbin Gurkin
7/7
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.