deze-back-to-work-look-past-het-best-bij-jou-op-basis-van-je-sterrenbeeld-264949
©Fotografie: Getty Images | Illustratie: Marie van der Donk

De zomer loopt op een einde. Of je nu zin hebt om weer aan het werk te gaan, of eigenlijk het liefst nog even in de vakantiemodus blijft: we moeten er langzaamaan weer aan geloven. Kan je wel wat inspiratie gebruiken voor jouw outfit op je eerste dag na de zomer? Deze back to work-look past het best bij jou op basis van je sterrenbeeld.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Back to work-look op basis van je sterrenbeeld

Ram

Ram, jouw ideale back to work-look is er eentje om een statement mee te maken. Daarbij vind je het belangrijk dat je kleding lekker zit, zodat je voor spontane acties ná kantooruren niet eerst langs huis hoeft om je om te kleden. Inspiratie kun je opdoen bij Dior. De herfst/winter 2023-collectie van het modehuis zit vol looks die geschikt zijn voor naar kantoor, zoals deze tweedelige, zwart-witte set. Let ook even op de sok in de hak, die de outfit een extra preppy look geeft.

Een back to work-look van Dior
©Spotlight

Stier

Als jij iets belangrijk vindt, Stier, dan is het wel comfort. Je houdt niet van kleding die ongemakkelijk zit, of ingewikkeld is om aan te trekken. Het liefst hul jij je in kledingstukken die gemakkelijk te combineren zijn en waarvan de stoffen lekker aanvoelen. Deze look van Prada biedt inspiratie én de ideale oplossing voor wanneer je ’s ochtends geen zin hebt om nog na te denken over of de kledingstukken die je in gedachten hebt wel goed bij elkaar passen.

Een back-to work look voor de Stier
©Spotlight

Tweelingen

Jij bent gek op outfits die net wat anders zijn; je vindt het heerlijk als jouw looks een gesprek opleveren. Daarom verschijn jij de eerste dag na de zomer op kantoor in een statement look waar je u tegen zegt. Dat levert gegarandeerd vragen op van je collega’s die willen weten waar je jouw kledingstukken geshopt hebt. En eerlijk is eerlijk, zo zie je jouw ideale eerste werkdag ook voor je: heel veel kletsen, niet zo heel veel werken. Om dat voor elkaar te krijgen, doe je inspiratie op bij Valentino.

Een back to work-look van Valentino
©Spotlight

Kreeft

Terug naar de werkvloer betekent minder tijd thuis doorbrengen. Daar kun jij flink tegenop zien. Verzacht de pijn met een outfit die comfortabel, warm én stijlvol is. Zo voelt het alsof je een huispak aanhebt, maar dan zonder dat het er zo uitziet. Holzweiler biedt de ideale inspiratie voor zo’n look.

Back to work-look van Holzweiler
©Spotlight

Leeuw

Hoewel de zomer jou niet lang genoeg kan duren, ben je ook dol op een potje dressing for the occasion. Stiekem vind je het heerlijk om na te denken over wat je aantrekt op jouw eerste dag op kantoor na de zomer. Ga voor een opvallende kleur en grote schouders in een zakelijk tintje, zoals we zagen bij Versace.

Back to look-work van Versace
©Spotlight

Maagd

Jouw ideale back to work-look is een beetje preppy, maar vooral functioneel. Je houdt ervan om goed voorbereid te zijn op van alles, van een koude kantoor-airco tot mogelijke zonnestralen tijdens je middagwandeling. Kies daarom voor laagjes. Zo kun je altijd iets aan- of uittrekken. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke tweed look van Chanel.

Back to work-look van Chanel
©Spotlight

Weegschaal

Als immer trendgevoelig sterrenbeeld ga jij weer aan het werk in een look die perfect bij de hype van het moment past: Barbiecore (ja, die trend is nog stééds gaande). Uiteraard geef je er een eigen draai aan. When business meets Barbie: dan krijg je zoiets als we op de herfst/winter 2023-catwalk van Alessandra Rich zagen.

Back to work-look voor de Weegschaal
©Spotlight

Schorpioen

Zwart is altijd goed, en al helemaal voor de Schorpioen. Als hét ‘donkere’ sterrenbeeld kom jij beter dan wie dan ook weg met een spannende, duistere back to work-look. Ann Demeulemeester biedt fantastische inspiratie voor een outfit met veel leer, een (beetje) decolleté en vooral heel veel zwart.

Back to work-look voor de Schorpioen
©Spotlight

Boogschutter

Het liefst ben jij altijd op reis. Lukt dat niet, dan zoek je manieren om jouw gemaakte reizen met je mee te dragen. Bijvoorbeeld door prints te dragen die je aan jouw vakantiebestemmingen doen denken en deze te combineren met items die je op reis hebt gescoord. Sleutelwoorden zijn vooral ‘kleurrijk’ en ‘opvallend’. Chloé biedt hiervoor fantastische inspiratie.

Inspiratie voor een werklook van Chloé
©Chloé

Steenbok

De werkvloer is jouw runway en daar hoort voor de Steenbok een echte zakelijke outfit bij. Je bent dol op pakken die comfortabel zitten en die tegelijkertijd de nette, krachtige uitstraling geven die zo bij jou past. De ultieme inspiratie voor zo’n look vind je bij Stella McCartney.

Een pak van Stella McCartney
©Spotlight

Waterman

Of je nu op vakantie bent, de hele dag op de bank ligt of weer aan het werk gaat: jij geniet van kleurrijke outfits. Als ze dan ook nog een futuristisch tintje hebben, zoals we bij Alpha zagen, schreeuwt een outfit ‘Waterman’.

Werklook van Alpha
©Spotlight

Vissen

Een mooi pak met een vleugje dromerigheid: dat is de perfecte back to work-look voor jou. Als het gevoeligste en fantasierijkste sterrenbeeld van de dierenriem hebben jouw outfits vaak iets engelachtigs, iets liefs. Mix dat met de serieuzere sfeer van de werkvloer en je krijgt een outfit zoals we zagen bij Christian Cowan in prachtig, glimmend lila.

Back to work-look voor Vissen
©Spotlight

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.