sokken-in-hakken-sydney-sweeney-gaat-er-volledig-voor-met-deze-quirky-look-256387
©Getty Images

Sydney Sweeney maakte woensdag een erg Cher Horowitz-achtige verschijning in New York. Met een mintgroene blazer en plooirok van Thom Browne leek Sweeney op het preppy personage uit Clueless. Ze droeg zelfs de bijbehorende blouse en stropdas. Een leuke, zomerse benadering van het korte pak, dat sterk op een schooluniform lijkt. Al zijn het vooral de sokken en hakken van Sydney Sweeney die de aandacht trekken.

Sydney Sweeney draagt sokken in hakken

De ster koos ervoor haar zwarte slingbackpumps te combineren met een paar witte kuitlange sokken. Sokken ín hakken, denk je nu? Ja! Het is een eigenzinnige combinatie die te zien was op de lente/zomer 2023-catwalks van merken als Gucci, Etro en Simone Rocha – én favoriet is bij stijlvolle beroemdheden als Bella Hadid. Het dragen van sokken in stiletto’s kán eruitzien alsof je jezelf in het donker hebt aangekleed, maar als je het goed doet, compenseert het toevoegen van een sok de sexy uitstraling van een hak. Het resultaat? Een speelser gevoel.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In het geval van Sydney Sweeney werkt de combinatie van sokken en hakken bijzonder goed omdat ze de look met een rokkostuum draagt. Het dichtgeknoopte ensemble voelt meteen jeugdig aan, en niet zo serieus. Als ze in een traditioneel, met tl-buizen verlicht kantoorgebouw zou werken, zou ze ongetwijfeld de coolste collega zijn.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.