sydney-sweeney-channelt-brigitte-bardot-in-babyblauwe-jurk-en-bouffant-in-cannes-255686
©Miu Miu

Net zo belangrijk als de filmpremières in Cannes zijn de fantastische lunches, diners en feestjes die alle A-listers bijwonen. Afgelopen week organiseerde actrice Sydney Sweeney een lunch met Miu Miu in L’Écrin Plage, het iconische restaurant aan zee aan de oostkant van La Croisette in Cannes. De Euphoria-ster en Barbarella in spé mengde zich tussen gasten als Ashley Graham, Aja Naomi King en Amina Muaddi – en maakte natuurlijk haar entree in een stijlvolle look.

Sydney Sweeney in Cannes

Aangezien het niet Sweeneys eerste keer in Cannes is – vorig jaar bezocht ze het festival ook al – weet de ster maar al te goed hoe ze zich voor de gelegenheid moet kleden. “Ik hou van de energie die ontstaat in Cannes”, vertelt Sweeney. “En er zijn zoveel verborgen, geweldige plekken om te eten.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor de Miu Miu-lunch koos ze voor een babyblauwe jurk van het label, geborduurd met witte bloemen. “Ik hou van de bloemendetails en het lichtblauwe materiaal van de jurk”, licht de actrice toe. “Ik wilde blauw dragen omdat het mijn favoriete kleur is, en ik vond dit silhouet perfect voor een lunch in Cannes.” Haar beautylook, inclusief een perfect getoupeerde bouffant, was geïnspireerd op een bepaalde iconische Franse ster. “Het voelde als Brigitte Bardot, mijn beautyicoon voor altijd”, aldus Sweeney.

Miu Miu-fan

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Sweeney Miu Miu draagt voor zo’n spraakmakend evenement. De ster is een gezicht van het merk en heeft de zoete, vrouwelijke ontwerpen vaak gedragen op de rode loper. “Miu Miu is mijn familie geworden”, vertelt de actrice. “Ik hou van het team van vrouwen waarmee ik close ben geworden, en ik hou ervan hoe ze met mij samenwerken voor mijn looks. Ik hou van hun kleding, tassen en accessoires – ze zijn moeiteloos cool.”

Wat Sweeney na het festival van plan is? Ze gaat meteen terug naar de set. “Ik ga terug naar Pennsylvania om de opnames van mijn nieuwe film Echo Valley met Julianne Moore af te maken”, onthult ze. We kunnen niet wachten om te zien welk ensemble ze aantrekt voor de première.