sydney-sweeneys-nieuwste-haarkleur-is-een-meer-natuurlijke-kijk-op-bombshell-beauty-243692
©Getty Images

Sydney Sweeney is zowat de belichaming van de moderne bombshell. En hoewel dat voor een groot deel van haar carrière gepaard ging met een verwachte kleur blond, heeft haar verschuiving naar diepere, meer natuurlijke tinten in de afgelopen maanden het stereotype doen heroverwegen. Voor de première van haar nieuwe film Reality koos Sydney Sweeney voor een zachte, toffeeblonde haarkleur, afgewerkt met curtain bangs die de kracht van natuurlijke tinten bewijzen – zelfs (of vooral) op de rode loper.

Sydney Sweeney heeft een nieuwe haarkleur

“We kleurden haar lokken eind vorig jaar voor de GQ Awards in Londen, maar sindsdien was de kleur vervaagd. We wilden gewoon wat goud toevoegen om de boel te verrijken zonder haar te donker te maken”, zegt haarstylist Glen Coco Oropeza, die een combinatie gebruikte van Wella-haarkleuren Very Light Blonde en Lightest Blonde/Gold om Sweeney’s bruine coupe op te lichten. Het resultaat was een subtiele balans met haar verfraaide (en geheel Jessica Rabbit-esque) karmozijnrode Miu Miu-jurk.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Oropeza gelooft dat gezond haar mooi haar is. “Ik hou er echt van als mensen dicht bij hun natuurlijke haarkleur zitten, maar met een beetje dimensie”, zegt hij. “Ik denk dat we zijn geboren met de kleur die we horen te hebben en de kleur die bij onze huidskleur past, dus het toevoegen van een kleine verbetering met wat dimensie die één à twee tinten lichter of donkerder is dan je natuurlijke kleur is de perfecte aanvulling om je nog steeds als jezelf te voelen.”

Van blondine naar brunette

Sweeney heeft opgemerkt dat haar overstap naar blond – die ze voor de serie Euphoria maakte – haar carrière naar een hoger niveau heeft getild, haar herkenbaarheid heeft vergroot en haar rollen heeft veiliggesteld. Nu is Sweeney echter zo sterk dat ze zich kan terugtrekken en zichzelf kan vinden in welke esthetiek het beste voelt. “Er was een moeilijk moment dat niemand me echt kende als brunette Syd, en ik boekte niet echt zoveel als toen ik blond was. Maar ik ben terug naar brunette omdat het blond mijn haar doodde, en ik moest het een beetje laten groeien”, vertelde ze aan Yahoo Life. “Ik voel me weer een beetje mezelf.”