de-supermodelsnack-gaat-viral-en-dit-is-waarom-351971
©Getty Images

Wie weleens scrolt op TikTok, weet: de app is allang niet meer alleen het domein van dansjes. Het is óók de plek voor verrassend simpele en smakelijke foodtrends. Denk aan Gigi Hadid’s iconische vodka pasta, of die eindeloos gevarieerde komkommersalade. Nu is het tijd voor een nieuwe ster in je snackrepertoire: de zogeheten supermodelsnack. Tomaat, maar make it fashion. Dit is waarom iedereen de supermodelsnack wil maken.

De supermodelsnack 

In een tijd waarin skinny culture onder de naam SkinnyTok weer opduikt, klinkt de term supermodelsnack op z’n zachtst gezegd gevoelig. Natuurlijk: deze snack is voedzaam, eiwitrijk en snel te maken. Maar laten we eerlijk zijn: eten is meer dan esthetiek en draait al helemaal niet om discipline. Zolang je blijft luisteren naar je eigen lichaam, is er niets mis met deze trend. Gezond eten ziet er voor iedereen anders uit. Het kan dus een leuke toevoeging zijn, als je maar eet op een manier die goed voelt voor jouw lichaam. Met smaak, plezier en balans voorop.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Vergeet rijstwafels met avocado of crackers met hummus: TikTok is massaal gevallen voor deze sandwich-zonder-brood, met een vleestomaat als sappige, Instagramwaardige basis. De oorsprong? Die ligt bij Bethenny Frankel: realityster, ondernemer en inmiddels ook foodfluencer. Op 18 april postte ze een video waarin ze haar supermodelsnack demonstreert.

Binnen twee maanden was de video bijna twee miljoen keer bekeken. Inmiddels heeft ze een hele TikTok-afspeellijst vol varianten (28 en counting), maar de populairste blijft toch de klassieke tomaatsandwich. En eerlijk: we snappen waarom. Het is snel, gezond, fotogeniek én waarschijnlijk heb je alles al in huis. Grote kans dat jij ’m inmiddels ook voorbij hebt zien komen, of stiekem al geproefd hebt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bethenny Frankel (@bethennyfrankel)

De magie zit ’m in de eenvoud: eiwitten, pit, textuur en een verrassend leuke presentatie. Je vervangt je boterham door tomaat, voegt een flinke dot cottage cheese toe, een plakje kalkoen, wat mosterd, kruiden… en klaar. Het is een snack die alle boxen afvinkt: snel, voedzaam, TikTok-worthy en nét een beetje anders. Dé perfecte snack, dus.

Zo maak je het

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar voor de zekerheid even op een rij:

  • Snijd twee dikke plakken vleestomaat en breng op smaak met een snufje zout
  • Beleg één plak met kalkoenfilet
  • Meng een lepel cottage cheese met wat Dijonmosterd
  • Smeer de mix op de kalkoen
  • Eindig met het tweede plakje tomaat als ‘deksel’
  • Optioneel: voeg verse basilicum (of andere kruiden) voor wat extra variatie

Het resultaat? Een frisse, hartige, crunchy snack die heerlijk smaakt als een zomerse lunch.