editors-diary-vogue-is-in-parijs-voor-deze-bijzondere-haute-couture-samenwerking-283946

Het is maandagochtend. Voor een spectaculaire start van Couture Fashion Week reist Vogue’s Fashion Director Linda Gumus Gerritsen af naar Parijs. Eenmaal ingecheckt in het luxueuze Raffles-hotel, dat op steenworp van de Arc de Triomphe ligt, start ze de dag met kaviaar aan het ontbijtbuffet. Om stipt 11 uur wordt ze opgehaald voor de lente/zomer 2024-show van Tamara Ralph. De ontwerper onthult tijdens de show een exclusieve haute couture-samenwerking met het iconische horlogemerk Audemars Piguet.

Haute couture-samenwerking

Tussen Ralphs vrouwelijke en sculpturale ontwerpen spotten we de gloednieuwe Royal Oak Concept Flying Tourbillion. Dit limited edition-horloge – waar slechts honderd exemplaren van geproduceerd worden – blendt perfect met de zachte pasteltinten en elegante metallics van de 28 looks. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een gelaagd uurwerk, dat verschillende kleuren heeft. Van bruin in het hart naar brons, gevolgd door goudkleurig en rosegoud. Elke laag wordt van elkaar gescheiden met een gouden draad, die extra diepte toevoegt aan het ontwerp.

Haute couture-samenwerking Tamara Ralph en Audemars Piguet

Vrouwelijkheid en excellentie

Aan het uurwerk zit een alligator strap bevestigd. De bronskleurige band kun je afwisselen met een bruine variant, afhankelijk van de look die je wil creëren. Hoe langer je kijkt, hoe meer details je ontdekt. Dat maakt dit horloge het ultieme symbool voor vrouwelijkheid en excellentie – precies zoals we van Ralphs couturestukken gewend zijn.

Ralph: “Mijn intentie voor het ontwerp van dit stuk is om de geest en het vakmanschap van zowel mijn merken als van Audemars Piguet te vangen. Rijke materialen, unieke kleurenpaletten en ultieme precisie zijn gecombineerd, waardoor een prachtige gelimiteerde editie van de Royal Oak is ontstaan, geïnspireerd door haute couture.”

Editor’s diary

Na de show bewondert Vogue’s Linda een aantal looks en de Royal Oak Concept Flying Tourbillion van dichtbij. Gevolgd door een heerlijk viergangendiner met dito wijnen en een optreden van wereldster en Ralphs close friend Rita Ora. Via het onderstaande fotodagboek geeft ze een exclusief kijkje achter de schermen.

Haute couture-samenwerking Tamara Ralph en Audemars Piguet

Haute couture-samenwerking Tamara Ralph en Audemars Piguet

Audemars Piguet fotodagboek

Audemars Piguet fotodagboek

Audemars Piguet fotodagboek

Audemars Piguet fotodagboek

Over Audemars Piguet

Het in 1875 opgerichte Audemars Piguet is de oudste fabrikant van fijne uurwerken, die nog steeds in handen is van de oorspronkelijke families. Gevestigd in Le Brassus, Zwitserland werkt het bedrijf met generaties van getalenteerde ambachtslieden. Hoewel het iconische merk vasthoudt aan haar originele waardes, is het niet bang om met de tijd mee te gaan. Audemars Piguet bouwt bruggen tussen andere creatieve beroepen – de haute couture-samenwerking met Tamara Ralph is hier het ultieme voorbeeld van.

Wil je meer ontdekken over de Royal Oak Concept Flying Tourbillion? Dat kan hier.