dit-cult-parfummerk-opent-haar-eerste-boetiek-in-nederland-283619
©Le Labo

Bekend om zijn handgemengde en trendsettende uniseks geuren en gepersonaliseerde labels, is het parfumhuis Le Labo uitgegroeid tot een waar cultmerk. Waar we eerst moesten reizen naar steden buiten Nederland, of winkels waar ze de parfums ook verkopen in eigen land, opent het beautymerk nu voor het eerst de deuren van een eigen winkel in Nederland, en wel in de Amsterdamse 9 Straatjes.

Le Labo opent eerste winkel in Nederland

Waneer we het over parfums hebben, is het lastig om Santal 33 níet te noemen, één van de bekendste geuren ooit van het New Yorkse Le Labo. Opgericht door Edouard Roschi en Fabrice Penot in dé parfumhoofdstad Grasse, verplaatste het parfumhuis zich al snel naar het New Yorkse Nolita. Daar vestigde het merk in 2006 haar allereerste laboratorium, aan Elizabeth Street. Bijna twintig jaar later opent Le Labo nu haar eerste winkel in Nederland, gelegen aan de Reestraat 10 in het hart van de Amsterdamse 9 Straatjes.

Cultgeuren

Le Labo is populair vanwege de gelaagde geuren op oliebasis, die stuk voor stuk met de hand worden gemengd. Het merk benoemt haar geuren op basis van twee elementen: de belangrijkste geurnoot en het aantal ingrediënten. Zo dankt Santal 33 zijn naam aan de hoofdnoot santal, en bevat de geur 33 ingrediënten. Hetzelfde geldt voor Neroli 36, met als hoofdgeur neroli en 36 ingrediënten. Nog een mooi feitje: het merk werd in 2022 officieel een B Corp door haar inzet voor duurzaamheid en transparantie.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Naast parfums staat het merk inmiddels ook bekend om haar geurkaarsen en bad- en bodyproducten. Een leuk extraatje is dat je alle producten van het merk gratis kunt laten personaliseren – maar wel alleen in Le Labo-winkels. Dat kan je vanaf nu dus ook in hun winkel in Amsterdam laten doen. Neem hieronder alvast een kijkje in de winkel, die vanaf vandaag haar deuren opent aan de Reestraat 10.

Le Labo winkel in Amsterdam
©Le Labo