jennifer-lopez-is-een-moderne-catherine-deneuve-bij-valentino-couture-283707
©Getty Images

Jennifer Lopez begrijpt als geen ander hoe je een glamoureus statement kunt maken, vooral wanneer je kiest voor een compleet nieuwe (haar)look. Voor haar bezoek aan de Valentino Couture lente/zomer 2024-show (getiteld Le Salon) in Parijs, speelde Jennifer Lopez met haar vers geknipte kapsel. De zangeres koos voor een half opgestoken jaren zestig-coupe, afgewerkt met een zwart, romantisch lint. Aan wie ze ons met haar look deed denken? De befaamde Franse actrice Catherine Deneuve.

Jennifer Lopez bij Valentino Couture

Eerder deze week debuteerde Lopez haar korte kapsel tijdens de Schiaparelli-show. Daar verscheen de zangeres met haar korte lokken in een strakke wetlook gekamd – een beetje alsof ze van de haarsalon naar de show was gesneld, maar dan uiteraard op een chique manier. Voor Valentino Couture koos Jennifer Lopez voor volume, véél volume. Het resultaat? Een klassieke coupe à la Catherine Deneuve.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Er is een overeenkomst tussen het kapsel van JLo en de huidige haartrends. Zo wordt ook Jackie O’s kenmerkende geföhnde haarstijl steeds vaker bij streetstylers gespot. En mocht Jennifers kapsel nog niet genoeg verwijzen naar het old glamour-tijdperk, dan deden haar haaraccessoires en make-up dat wel.

Jaren zestig-look

Lopez’ kapsel werd namelijk afgemaakt met een enorme zwarte strik (waarschijnlijk door haarstylist Chris Appleton). Voor haar beautylook koos de ster voor een vloeibare cat-eye en een smokey liner boven elk ooglid – een typisch jaren zestig-statement. Ze mag dan bekendstaan om haar lange en weelderige lokken, in de wereld van Lopez biedt een kort kapsel net zo veel mogelijkheden voor drama en veelzijdigheid.

Catherine Deneuve
©Getty Images
Jennifer Lopez bij Valentino Couture
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.