haal-dat-oogpotlood-maar-weer-tevoorschijn-de-little-black-liner-wordt-de-beautylook-van-het-voorjaar-283575
©Sophie Tajan voor Dior Couture lente/zomer 2024

Hoe mooi en krachtig simpel kan zijn, bewijst Diors make-up creative director Peter Philips met zijn beautylook voor de lente zomer 2024-coutureshow van Dior, onder meer bestaande uit een little black liner. Vogue was erbij en bracht Philips backstage in Parijs een bezoek, waar hij alles over de door hem gecreëerde look uit de doeken doet.

De little black liner

Het is heerlijk rustig in de witte ruimte backstage. De meeste modellen zitten al in de make-up en genieten van een rijkelijk verzorgde lunch waar menig lunchroom in Nederland een puntje aan kan zuigen. Hier en daar worden de kroeze lokken van de donkere modellen strak gevlochten door de vliegensvlugge vingers van het haarteam. Philips oogt ontspannen en ook de rest van zijn team lijkt alles onder controle te hebben. Net als Philips zijn make-upgeheimen uit de doeken wil doen, wordt hem een fris opgemaakt model voorgeschoteld. Of hij de bij haar aangebrachte make-up wil goedkeuren. Hij bekijkt de make-up op het gezicht van het model minutieus en perfectioneert deze waar nodig. Pas wanneer hij volledig tevreden is, mag het model terug naar haar plek om te wachten tot ze wordt opgeroepen voor een doorloop.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Nu verwacht je bij een coutureshow wellicht theatrale statementmake-up waar je absoluut niet mee over straat gaat, maar niets is minder waar. Zelden hebben we een look zo simpel doch inspirerend op de catwalk gezien. Het maakt dat je er meteen mee aan de slag wil. En dat kan, want op een lange tafel liggen de benodigde producten keurig uitgestald. Philips gaat er rustig voor zitten.

Backstage bij Dior Couture lente/zomer 2024

Wat is de inspiratie voor deze look?

“Voor Maria Grazia Chiuri straalt haute couture in het algemeen een groot aura uit. In haar persbericht heeft ze het over ‘een eeuwigdurende virtuele plek voor contemplatie waar de reproductie van het origineel nooit hetzelfde is’. En dat is een sleutelzin waarop we deze look hebben gebaseerd. We zijn in gesprek gegaan en we kwamen tot de conclusie dat we een make-upelement willen uitvergroten, dat de meeste meisjes minstens één keer in hun leven hebben geprobeerd: een kohlpotlood. Dat willen we op verschillende gezichten laten zien. De bedoeling is dat elk model de little black liner eigen maakt. Bij sommigen ziet het er misschien sexy uit, bij anderen wat meer punk en bij weer anderen heel rauw. Het maakt de visie van Maria compleet, zonder deze over te nemen.”

Hoe ga je te werk?

“Op de huid brengen we een eenvoudig basis aan, zonder contouren en highlights. We brengen zelfs geen mascara aan. Zo wordt het gezicht bijna als een canvas omdat de contouren van het gezicht worden ge-highlight door het licht op de catwalk. De wenkbrauwen laten we in de natuurlijke vorm en fixeren we met wenkbrauwgel. Het middelpunt van de look is dus de little black liner. Die brengen we aan vanaf de waterlijn naar buiten toe, en vegen we horizontaal met een wattenstaafje iets uit. Heel simpel, en toch geeft het elk model iets eigen. Om de look meer leven te geven, brengen we op het ooglid een klein beetje highlighter aan, op het middelste gedeelte van het ooglid, uit het Diorshow 5 Couleurs 539 Grand Bal-palette. Dit geeft bijna een wetlook-effect, en net dat beetje extra contrast.”

De tekst gaat door onder de afbeelding.

De beautylook van Dior Couture lente/zomer 2024, bestaande uit een little black liner
©Sophie Tajan voor Dior Couture lente/zomer 2024

Tips voor jouw little black liner

Hoe vertaal je dat naar het dagelijkse leven?

“Het fijne van deze look is dat hij heel makkelijk kan worden aangepast aan het straatbeeld, omdat het een simpele zwarte kohl-liner is. Ik zou zeggen: voeg toe wat voor jou goed werkt. Bedenk voor jezelf wat je wil uitstralen. Wil je mascara gebruiken? Voeg dan mascara toe. Wil je wat lieflijker overkomen? Voeg dan een blush toe. Wil je wat stoerder overkomen? Voeg dan kleur toe, bijvoorbeeld in de vorm van een lipstick.”

Welke producten zijn voor deze look belangrijk?

“De huid hebben we voorbereid met producten uit de Capture Totale-lijn omdat we een mooie, gehydrateerde huid willen creëren. Op de huid rondom de ogen gebruiken we de nieuwe Hyalushot. Hij is heel fijn en lichtgewicht, en geeft een mooi gehydrateerd effect. Om de huid egaal te maken, brengen we een heel klein beetje Dior Forever Glow Veil op de huid aan, en daar overheen een licht matte foundation, zonder poeder. Wil je thuis een glow-effect creëren? Dan raad ik aan om voor de Dior Forever Skin Glow-foundation te gaan.”