zendaya-is-een-echte-sciencefiction-koningin-bij-fendis-coutureshow-in-parijs-283947
©Tom Nicholson/Shutterstock/ANP

Oké, mevrouw Zendaya, we see you! Na haar gedurfde nieuwe look tijdens de Schiaparelli-show eerder deze week, waarbij ze een sculpturaal, volledig zwart ensemble droeg compleet met een fris, experimenteel kapsel – en daarmee hoofden deed draaien – begrijpen we dat de Euphoria-ster nóg een haute couture-moment wilde. Nou, gelukt. Dit keer maakt Zendaya een ultrachique entree bij de coutureshow van Fendi tijdens Couture Fashion Week.

Zendaya bij coutureshow Fendi

Tijdens Kim Jones’ coutureshow voor Fendi in Parijs baarde Zendaya opzien in een adembenemende jurk van het Romeinse modehuis. In nauwe samenwerking met haar vaste stylist Law Roach koos de geliefde Hollywoodster voor een kastanjebruine, ribgebreide jurk met een architectonische halternek en superlange mouwen. Over avant-garde couture gesproken! Natuurlijk maakte ze haar look af met een oogverblindende diamanten ketting en ring.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Op het eerste gezicht straalt de outfit van de Dune-actrice klassieke glamour uit. Maar bij nadere inspectie geeft het afwijkende silhouet en de accenten, in combinatie met haar frisse, hoekige kapsel, meer een elegante sciencefiction-vibe. Sommigen zien het misschien zelfs als een stijlvolle hommage aan koningin Amidala, die in Star Wars werd vertolkt door Natalie Portman. Hoe dan ook, wij zijn helemaal weg van Zendaya’s nieuwe look.

Zendaya bij Fendi couture lente/zomer 2024
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.