zendaya-debuteert-een-volledig-nieuwe-look-met-micropony-bij-de-schiaparelli-show-283120
©Getty Images

De coutureshow van Schiaparelli is altijd een moment. En hoewel niemand meer een leeuwenjurk à la Kylie Jenner hoeft te dragen, vraagt het moment altijd wel om een bepaald niveau van drama dat bij de collecties van creatief directeur Daniel Roseberry past. Wie dit seizoen de kroon spant? Zendaya, die voor het laatst werd gespot tijdens Paris Fashion Week op de eerste rij bij Louis Vuitton, maar nu de belichaming is van de haute fantasy van Schiaparelli’s wereld.

Zendaya bij Schiaparelli-show

Voor de Schiaparelli-show hebben Zendaya en haar stylist Law Roach meer dan hun best gedaan. De actrice, die experimenteert met een nieuwe hoekige micropony en een kaarsrecht kapsel, droeg een zwarte polo met een verborgen korset aan de binnenkant voor een mooi zandlopersilhouet en een satijnen rok met ruches en een dramatische sleep. Toen ze poseerde op de trap naar Place Vendôme, gaf de look Met Gala-niveaus van drama.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Als dit een voorbode is van de Dune 2-promotour die er binnenkort aankomt, dan zal Timothée Chalamet veel haltertops en harnassen moeten bestellen om zijn co-ster bij te houden op modegebied.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Zendaya debuteert een nieuwe look bij de Schiaparelli-show
©Getty Images
Zendaya debuteert een nieuwe look bij de Schiaparelli-show
©Getty Images

Euphoria-collega Hunter Schafer

De aftrapshow van het couture lente/zomer 2024-seizoen was ook een soort reünie voor Zendaya en haar Euphoria-castgenoot Hunter Schafer, die bijna eigenhandig ons vertrouwen in rode loper-kleding herstelde na de Hollywood-staking. Tijdens de Hunger Games-perstour straalde ze in Alexander McQueen, Schiaparelli en Prada. Haar stylist Dara zei dat het paar hoopte het goede voorbeeld te geven en “anderen aan te moedigen om ook te spelen”.

De Schiaparelli-show was de perfecte voortzetting van deze transformerende modeles, met Schafer die een zwarte strapless jurk droeg met dezelfde geplooide proporties als Zendaya’s look. Ze maakte haar look af met een opvallende gouden bloemenketting in dezelfde league als eerdere Roseberry-juwelen, zoals het bekende borstschild van Bella Hadid op de rode loper van het Cannes Filmfestival.

Euphoria seizoen 3

HBO heeft bevestigd dat het derde seizoen van Euphoria naar verwachting in 2025 wordt uitgezonden, wat verschrikkelijk nieuws is voor fans van Sam Levinsons tienerdroomlandschap, maar de show is nu slechts een klein onderdeel van de persoonlijke merken van Zendaya en Hunter. Deze stralende twintigers doen Hollywood – en Parijs – op hun manier.

Hunter Schafer bij de show van Schiaparelli
©Getty Images
Hunter Schafer bij de show van Schiaparelli
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.