kylie-jenner-verschijnt-bij-coutureshow-schiaparelli-in-jurk-met-enorme-leeuwenkop-239389
©ANP

Dat Kylie Jenner groot fan is van couture – en in het bijzonder Schiaparelli – moge duidelijk zijn. De realityster verscheen vorig jaar tijdens de lente/zomer 2023-show van het Franse modehuis in een custom look die deed denken aan een Disney-slechterik. Nu zit ze opnieuw front row bij Schiaparelli en gaat ze nog een stapje verder: de jongste Jenner-telg draagt een enorme 3D, faux leeuwenkop op haar outfit. Maar is dit wel zo’n goed idee?

Kylie Jenner met faux leeuwenkop tijdens Schiaparelli

Na de mannenmodeweek in Parijs blijft het modevolk nog even hangen in de Franse hoofdstad. Vandaag gaat namelijk Couture Fashion Week van start. Schiaparelli staat als eerste op de agenda. Het modehuis weet na zijn terugkeer continu te verrassen: is het niet met de collectie zelf, dan is het wel met de gastenlijst. Zo staat de zwarte oogmake-up van Julia Fox tijdens de coutureweek in januari vorig jaar in het collectieve geheugen gegrift en maakte Emma Watson een half jaar later een zeldzame verschijning op de eerste rij.

Deze keer is het Kylie Jenner die nog voor het startsein van de show de aandacht trekt – al lijkt het geen positieve aandacht te zijn. De realityster maakte afgelopen weekend al haar opwachting in Parijs, tijdens de mannenshow van Maison Margiela, waar ze veel lof ontving voor haar uitbundige blauwe jasjurk en natuurlijke make-up. Maar vandaag is het een heel ander gezicht dat opvalt: Kylie Jenner draagt een gigantische leeuwenkop met zich mee.

Negatieve reacties

De leeuwenkop mag dan niet echt zijn, toch roept het de vraag op waaróm ze dit draagt. De look glamouriseert namelijk nog steeds het gebruik van bont (en in dit geval een volledige dierenkop) als luxe modestatement. Op social media zijn de reacties dan ook vooral negatief: Jenner doet ‘alles voor aandacht’, ‘draagt een Halloweenkostuum’, of ‘heeft haar stylist boos gemaakt’.

Toch is Schiaparelli, het modehuis dat uiteraard verantwoordelijk is voor de look, zeker niet onbekend met shocking ontwerpen – met dieren in het bijzonder. De oprichter van het modehuis, Elsa Schiaparelli, werd in de vorige eeuw al gezien als een radicale ontwerper. Zo maakte ze in de jaren vijftig een sweater met een gigantisch insect erop, en werkte ze samen met surrealistisch kunstenaar Salvador Dalí aan een kreeftenjurk. Daarnaast staat Schiaparelli bekend om haar 3D-sculpturen. Met deze look lijkt het modehuis de twee elementen te hebben gecombineerd. De uitkomst is alleen dubieus te noemen.