zendayas-opengeritste-jurk-is-het-2023-equivalent-van-liz-hurleys-veiligheidsspeldjurk-270073
©Getty Images

Tijdens de Louis Vuitton lente/zomer 2024-show van Paris Fashion Week droeg Zendaya een getailleerde witte jurk. Een met een soortgelijke (risicovolle) energie als Hurley’s beroemde LBD. Voor Zendaya waren het echter geen veiligheidsspelden, maar een (open) rits die het gedurfde randje aan haar look gaven.

Elizabeth Hurley in veiligheidsspeldjurk

Even terug in de tijd: in 1994 woonde Elizabeth Hurley de première van Four Weddings and A Funeral bij met haar toenmalige partner (en ster van de film) Hugh Grant. Ze droeg toen een zwarte jurk van Versace die bij elkaar werd gehouden door strategisch geplaatste veiligheidsspelden. Als relatieve onbekende in die tijd stonden merken niet te trappelen om Hurley te kleden.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Toch stemde Versace, die Grant kleedde, in om een jurk uit te lenen voor zijn plus-one. De jurk was het enige beschikbare exemplaar op het hoofdkantoor van Versace en werd op het laatste moment in elkaar geflanst. Toch maakte deze jurk Hurley in één klap een ster. De look wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste rode loper-jurken van de jaren negentig.

Liz Hurley in 1994.
©Gareth Davies/Getty Images

Zendaya tijdens Louis Vuitton-show

De jurk van rode loper-favoriet Zendaya deed ons meteen denken aan een moderne versie van Hurley’s look. Het witte ensemble heeft een ritssluiting van hals tot zoom. De grote gouden sluitingen kunnen aan beide uiteinden worden opengeritst om een diep decolleté en een dramatische split op dijhoogte te creëren. Zendaya’s jurk zou niet misstaan op Oscaravond, maar misschien betekent dit dat de actrice door de Hollywoodstaking het aankleden voor de rode loper heeft gemist.

Dit jaar werd de actrice ambassadeur voor Louis Vuitton, met een nieuwe campagne voor de Capucines-handtassen. Het Parijse modehuis speelt dus nu een belangrijke rol in haar rode loper-looks. Aangezien haar schema wat minder vol is dan verwacht – de release van Challengers en Dune 2 zijn verplaatst naar de lente van 2024 – hebben we nog niet gezien hoe deze samenwerking haar rode loper-stijl zal beïnvloeden. Maar te zien aan deze witte jurk, komt dat goed.

Zendaya Louis vuitton show
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.