dit-zijn-alle-voordelen-van-ontharen-met-ipl-300127

Anno 2024 is ontharen uiteraard geen must. Toch stijgt het verwijderen van ongewenste haren bij veel mensen naar een prominente plek op de to-dolijst wanneer zonovergoten dagen in het vooruitzicht liggen. Dan sta je voor de keuze om te harsen, epileren of scheren – toch? Kijk ook eens naar Intensed Pulsed Light, ook wel IPL genoemd. We zetten de voordelen ervan op een rij.

IPL

IPL staat dus voor Intensed Pulsed Light; een behandeling waarbij lichtpulsen op de huid worden toegepast. Deze lichtenergie wordt door melanine (pigment) in het haar en de haarwortels geabsorbeerd en omgezet in warmte. Bij professionele IPL-behandelingen wordt het haarzakje hierdoor vernietigd, waardoor de haar niet meer terugkeert.

Kies je voor een IPL-apparaat at home kun je zelf eenvoudig, effectief en veilig thuis ontharen. Ontharen is meestal behoorlijk tijdrovend – thuis of in de salon. Maar ga je thuis aan de slag met IPL, dan ben je meestal in een half uur klaar met alles (lees: je benen, oksels én bikinilijn). Binnen één aflevering van Sex & The City is het dus al gepiept. En zo heb je meteen dat heerlijke me time-moment.

Starten voor de zomer

Doe dit bijvoorbeeld met de Philips Lumea elke twee weken en na de eerste vier behandelingen hoeft het slechts nog maar eens per maand. Die eerste drie behandelingen leiden al tot 92 procent haarvermindering – haren die bovendien tot twaalf maanden wegblijven. Als je dus nu start, ben je nog voor de zomer haarvrij.

Philips Lumea IPL is afgeleid van de professionele IPL-technologie en werkt ook met lichtflitsen die het pigment in de haar en haarwortel verwarmen door middel van lichtenergie. Bij zo’n behandeling wordt het haarzakje gestimuleerd om naar de rustfase te gaan. Hierdoor maakt het haarzakje dus geen nieuwe haar aan, mits je het haarzakje in slaap houdt door af en toe een touch-up te doen.

Financieel voordelig

De kosten van ontharingsbehandelingen in een salon kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Een IPL-apparaat voor thuis, zoals de Philips Lumea, voelt dan ineens als een forse financiële meevaller; voor een bedrag van 599,99 euro kun je jezelf zeker dertig jaar onbeperkt ontharen door middel van IPL. Ook krijg je er verschillende opzetstukken bij, zoals een groter opzetstuk voor je benen en een kleinere voor je bikinilijn. Zo kun je altijd gericht flitsen.

Mocht dit bedrag niet passen binnen je budget, dan kun je ook kiezen voor een Try & Buy-abonnement. Dan betaal je 34,95 euro per maand. Ben je tevreden? Dan kun je het apparaat kopen voor de marktwaarde op dat moment. Het bedrag dat je al aan je abonnement hebt betaald, wordt hier vanaf getrokken.

Safety first

Wat dit IPL-apparaat zo veilig maakt, is de SmartSkin-sensor die je huid scant voordat het flitst. Deze sensor stelt de IPL namelijk in op de beste stand voor jouw huid- en haartype. Mocht dit nog niet genoeg reden zijn om thuis te starten met IPL, dan benoemen we hier met liefde nog een fijn extraatje van dit apparaat: het komt met een gratis coaching-app, die je stap voor stap begeleidt met een SkinAI-technologie. Hierdoor mis je geen plekje tijdens het behandelen. Veilig, snel en accuraat dus. Je shopt de Philips Lumea hier.

Dit apparaat is niet op elke huid te gebruiken (bijvoorbeeld door de huidtint). Check op de website of jouw huid goed matcht met dit product, voordat je het koopt.