haarstylist-laura-benschop-niet-kleding-maar-mijn-haar-is-het-uitgangspunt-van-elke-look-253772

Herinner je je nog de eerste keer dat je een haartool oppakte? Hoewel je waarschijnlijk geen idee had wat je deed, en dat ook zichtbaar was in het eindresultaat, was de ervaring life changing. Je kwam er namelijk achter dat je met die ene tool je uiterlijk drastisch kon veranderen – van een bouncy blow-out tot glad en pluisloos haar. Ook bij criminoloog, haarstylist en content creator Laura Benschop (30) zorgde haar eerste haartool voor een openbaring.

Lang en golvend

“Toen ik voor mijn studie in Canada woonde, werd ik door veel mensen bestempeld als the girl with the golden hair. Hoewel ik nu niet meer blond ben, herkennen mensen me nog steeds vaak aan mijn lange, golvende haar. Dat is niet altijd zo geweest. Toen ik jonger was wist ik niet wat ik met mijn krullende, pluizende haar aan moest. Ik weet nog dat ik mijn eerste steiltang kreeg en mijn haar ineens in vorm kon brengen. Een wereld ging voor me open.”

“Door de jaren heen probeerde ik allerlei kapsels, haarkleuren en stijlen uit. Ik vind het heerlijk om met haar te experimenteren – bij mezelf en bij anderen in mijn vak als haarstylist. Ik hou er nu eenmaal van om mijn haar niet in zijn natuurlijke vorm te dragen, omdat het er gepolijster uitziet, zoals een losse wave met een lichte blow-out. Omdat ik dit nog heel lang wil blijven doen, is verzorging des te belangrijker. Om mijn haar zo gezond mogelijk te houden, werk ik alleen met kwalitatieve tools die mijn haar niet beschadigen.”

Dyson Supersonic föhn

Haar als uitgangspunt

Laura’s favoriete tool is de Dyson Supersonic föhn. Dat komt voornamelijk door de intelligente warmteregeling, die de luchttemperatuur beter reguleert en het haar niet beschadigt. Daarnaast ontvang je vijf verschillende opzetstukken om je haar precies te stylen zoals je dat wil, waaronder het recent gelanceerde flyaway-opzetstuk. Door de krachtige motor droogt je haar in no-time en behoudt het zijn glans, net als wanneer je thuis komt van de kapper.

“Het belangrijkste gegeven van mijn haarritueel is dat ik er de tijd voor neem. Waar sommige mensen hun look creëren op basis van hun kleding, is mijn haar altijd het uitgangspunt. De uitspraak ‘als je haar maar goed zit’ gaat bij mij volledig op. Het voelt hetzelfde als wanneer je uitgebreid je skincareroutine doet en je ziet dat je huid straalt. Dan voel je je ook beter en gaat de rest vanzelf.”

Wil je meer weten over de Dyson Supersonic föhn, favoriet van Laura Benschop? Bekijk de website of bezoek de Dyson Demo Store op het Koningsplein in Amsterdam.