modeshoot-met-smartphone-vogue-friends-bewonderen-de-beelden-tijdens-expositie-235451

Bij fotografie is één ingrediënt essentieel: kwaliteit. Maar wat blijkt? Anno 2022 kun je een modeshoot ook gewoon met een smartphone schieten – mits je er een met een goede camera gebruikt. De splinternieuwe Xiaomi 12T Pro smartphone maakte Vogue-stylist Esmeralda Schipper-Zijp nieuwsgierig. Zou de 200 MegaPixel-camera en 1/1,22-inch sensor goed genoeg zijn voor een modeshoot? Om deze vraag te beantwoorden, zat er maar één ding op: testen.

Hoe kun je een camera sowieso beter testen dan met een modeshoot? Volgens fotograaf Kwabena Appiah-Nti is het namelijk belangrijk om ieder detail te kunnen vastleggen: van de stof tot de huid en het haar. Je moet modellen bijna kunnen aanraken. En om dat concept over te brengen, is een kwaliteitscamera essentieel. “Haar en make-upartiest Eldridge Mullenhof zorgde voor zijdezacht haar, en alles kwam tijdens de shoot samen dankzij het intuïtieve gebruik van de camera”, aldus Esmeralda.

Op donderdag 15 december verzamelden Vogue friends zich in Galerie Wouter van Leeuwen om het resultaat te bewonderen. Tijdens deze expositie ontdekten zij de magie van de kwalitatieve camera van de Xiaomi 12T Pro. Bekijk hieronder een preview van het resultaat van de modeshoot en de hoogtepunten van expositie-avond.

Modeserie met smartphone

Vogue x xiaomi

vogue x xiaomi

Vogue x Xiaomi-expositie

De eenmalige expositie in Galerie Wouter van Leeuwen in Amsterdam zorgde voor een memorabele avond. Het spierwitte interieur stond hier lijnrecht tegenover de organische styling van de ramen, waarachter grote rietplanten schuilden. Dit creëerde een serene en inspirerende ruimte, wat de galerie de uitgelezen plek maakte om de minimalistische fotografie te bewonderen.

De sfeer van de Vogue x Xiaomi-expositie was daardoor erg casual. Men genoot van mooie fotografie, zonder rumoer of poespas. En dat onder het genot van een glas champagne, een alcoholvrije cocktail van Gimber én fijne hapjes.

Vogue x XiaomiVogue x Xiaomi

Vogue x Xiaomi

Vogue x Xiaomi

Ster van de avond

Dj Zoë Janice verzorgde een fijne muzikale toevoeging. In het midden van de ruimte was de ster van de avond uitgelicht. De Xiaomi 12T Pro-telefoons stonden hier op speciale kolommen, zodat de gasten deze smartphones én de camera zelf konden bekijken en uitproberen. En wat is het eindoordeel? Je kunt elk detail moeiteloos vastleggen met de Xiaomi 12T Pro. Overigens kun je foto’s ook nabewerken met de extra functies én levert de camera prachtige kleuren op in de nachtmodus.

Vogue x Xiaomi

Vogue x Xiaomi

Stay tuned

We laten hierboven al een greep uit de modeserie zien, maar stay tuned: alle beelden van de expositie staan namelijk in ons januari/februarinummer. Dus start het jaar goed met een verse Vogue en bewonder de Vogue x Xiaomi-beelden.

Vogue x Xiaomi

Wil je meer weten over wat deze telefoon in huis heeft? Kijk dan hier voor meer informatie.

Stylist modeserie: Esmeralda Schipper-Zijp | Fotografie modeserie: Kwabena Appiah-Nti | Make-up artist modeserie: Eldridge Mullenhof | Fotografie event: Daelorian van der Kolk/Daeoloshots