9-keer-dat-amal-clooney-schitterde-in-een-prachtige-vintage-look-228695

Amal Clooney is de koningin van de feestjurk: van de paillettenjurk van Ermanno Scervino die ze vorig jaar zomer aan het Comomeer droeg tot het blitse gele exemplaar waarin ze het afgelopen najaar in Londen verscheen. Wat je misschien nog niet is opgevallen, is de enorme hoeveelheid vintage looks van Amal. Neem bijvoorbeeld de John Galliano-slipdress en de Alexander McQueen-jurk die ze droeg toen ze haar man George vergezelde op de persreis van zijn film Ticket To Paradise.

De beste vintage looks van Amal Clooney

De mensenrechtenadvocate droeg al vintage op de rode loper lang voordat de huidige trend begon. In 2016 koos ze voor een oogverblindende Yves Saint Laurent-jurk uit 1981 tijdens haar bezoek aan het Internationale Filmfestival van Berlijn. Ook tijdens een diner van de Prince’s Trust in Buckingham Palace in 2019 maakte ze een verschijning in vintage. Zo droeg Amal destijds een one-shoulder creatie van Jean-Louis Scherrer by Stephane Rolland. Die kwam van William Vintage onder leiding van Marie Blanchet, die nu Mon Vintage runt.

Op het gebied van werkkleding heeft Amal een benijdenswaardige collectie jurken uit de jaren zestig: van Balenciaga en Courrèges tot tweedelige pakken van Christian Dior. De moeder van twee, die altijd elegantie uitstraalt, laat zien hoe je zowel overdag als ’s avonds vintage kunt dragen. Bekijk hieronder de beste vintage looks van Amal Clooney tot nu toe.

Amal Clooney in februari 2016
©Getty Images
1/9
Native Share
Clooney draagt een paillettenjurk van Yves Saint Laurent uit 1981 op de rode loper van het Berlin International Film Festival in februari 2016.
Amal Clooney in februari 2017
©Getty Images
2/9
Native Share
Een zwangere Amal Clooney in een jaren 60 jurk en bijpassende jas in februari 2017.
Amal Clooney in maart 2017
©Getty Images
3/9
Native Share
In een Balmain-jas uit de jaren 60 en een rode Dior-jurk uit de jaren 70 tijdens een evenement in Chatham House in Londen, maart 2017.
Amal Clooney in oktober 2017
©Getty Images
4/9
Native Share
In een vintage goudkleurige lamé jurk van Versace op een Farfetch x William Vintage-feest in Los Angeles, oktober 2017.
Amal Clooney in oktober 2017
©Getty Images
5/9
Native Share
Samen met echtgenoot George Clooney bij de première van 'Suburbicon' in Los Angeles in een vloeiende jurk met print uit de lente/zomer 2007-collectie van Bill Blass, oktober 2017.
Amal Clooney in maart 2019
©Getty Images
6/9
Native Share
In een couturejurk van Jean-Louis Scherrer by Stephane Rolland uit 2007 tijdens het bijwonen van een Prince's Trust diner in Buckingham Palace, maart 2019.
Amal Clooney in april 2022
©Getty Images
7/9
Native Share
Clooney in een vintage Christian Dior-pak met polkadots bij de Verenigde Naties in New York, april 2022.
Amal Clooney in september 2022
©Getty Images
8/9
Native Share
In een vintage John Galliano-jurk, gekocht bij Mon Vintage, bij de Londense première van 'Ticket To Paradise' in september 2022.
Amal Clooney in oktober 2022
©Getty Images
9/9
Native Share
Bij de première van 'Ticket To Paradise' in Los Angeles in oktober 2022 draagt Amal een rode jurk met print uit Alexander McQueens lente/zomer 2003-collectie.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.