stephanie-broek-mijn-haar-dient-als-een-soort-pantser-het-voelt-veilig-en-krachtig-250109

Ons haar zegt een hoop over ons. Niet alleen kunnen we daarmee uitdragen wie we zijn en wat onze stijl is, ook weerspiegelt het hoe we ons op dat moment voelen. Uitbundige krullen om iets te vieren, strak naar achter wanneer we ons zelfverzekerd voelen of kort geknipt wanneer we toe zijn aan vernieuwing. Ook modejournalist en contentcreator Stephanie Broek laat haar kapsel voor zich spreken. Je herkent haar aan golvend, honingblond haar met een moeiteloze je ne sais quoi-uitstraling.

Eenvoudig en undone

“Ik ben best wel introvert – iets dat veel mensen misschien niet direct bij mij zouden verwachten. Ik draag mijn haar dan ook het liefst los en het dient bijna als een soort pantser. Het geeft me een krachtig en veilig gevoel. Mijn haarlook is eenvoudig en undone, dat voelt het meest als mezelf.”

Stephanies haarritueel

“De zoektocht naar de balans tussen moeiteloos en verzorgd is de kern van mijn haarritueel. Ik was mijn haar twee keer per week met shampoo, gebruik conditioner en een voedend masker. Krullend haar is breekbaar en zeker na mijn zwangerschap is mijn haar fragieler, reden waarom ik er nog voorzichtiger mee ben.”

Favoriete tools

Ondanks dat blijft Stephanie haar haar zorgvuldig stylen. Dit doet ze met haar favoriete haartool: de Dyson Airwrap. Deze alles-in-één multistyler staat bekend om zijn baanbrekende styling met Coanda-technologie. Oftewel de manipulatie van de luchtstroom die je dankzij de verschillende opzetstukken kunt gebruiken om gemakkelijk allerlei haarstijlen te creëren. Van zachte golven à la Stephanie tot glad gestijld en pluisloos.

Verder heeft de Dyson Airwrap een intelligente warmteregeling, die de temperatuur van de luchtstroom meer dan 40 keer per seconde meet. Daarnaast zorgt deze ervoor dat de temperatuur altijd lager is dan 150 graden, daarmee voorkom je beschadiging door extreme hitte.

Dyson Airwrap Multistyler

Kleine imperfecties

“Mijn haarritueel past in mijn andere rituelen – die gaan allemaal over de tijd nemen om goed voor mezelf te zorgen: goed eten, consequent mijn supplementen nemen, veel wandelen en mijn huid en haar goed verzorgen. De ochtend na de bevalling van mijn dochter heb ik gelijk mijn beauty- en haarroutine uitgevoerd. Niet zozeer om hoe ik eruitzie, maar vooral om hoe ik me daarna voel.

Natuurlijk wil ik dat mijn haar mooi zit, tegelijk is het onvermijdelijk dat aan het aan het eind van de dag anders zit dan aan het begin. Maar daar hou ik juist van; het zijn die kleine imperfecties die mijn haar laten leven en me mezelf laten voelen.”

Wil je meer weten over de Dyson Airwrap Multistyler, favoriet van Stephanie Broek? Bekijk de website of bezoek de Dyson Demo Store op het Koningsplein in Amsterdam.