katie-holmes-probeert-het-kapsel-van-de-zomer-250066
©Getty Images

Welk kapsel gaat de komende zomer overnemen? Uiteraard is er niet één soort (want: vele haarstijlen, vele kapsels), maar na de korte zomerbob van Cara Delevingne is het Katie Holmes die hét zomerkapsel voor iedereen met lang haar laat zien. En hiervoor keek ze hoogstwaarschijnlijk af bij icoon Pamela Anderson.

Kapsel Katie Holmes

Terwijl ze deze week in New York was, droeg Katie Holmes haar eigen gestroomlijnde variant van het opgestoken Pamela-kapsel. De actrice droeg een warrige knot met twee losse plukken haar langs het gezicht. De look is perfect voor zowel overdag als ’s avonds. Net als de outfit dit Holmes draagt: een losse grijze gebreide trui en een oversized gouden broek.

Pamela Anderson

Het Pammy-kapsel maakte in januari al een grote comeback, toen iedereen in de ban was van haar Netflix-documentaire, Pam: A Love Story. We zagen Pamela in al haar glorie, vanaf de jaren 90 toen ze naam maakte als CJ in Baywatch, tot op de dag van vandaag als een zelfbewuste moeder en totale boss van midden vijftig. Ook haar moeiteloze up-do uit de jaren 90 bleef niet onopgemerkt. Zo’n dertig jaar later is dit het kapsel dat deze zomer over gaat nemen.

Voor wie de stijl nog niet kent: het kapsel wordt gecreëerd met een volumineuze stapel haar die op een ultra rommelige manier aan de bovenkant van het hoofd is vastgemaakt. Pamela droeg de hare altijd op de kruin van haar hoofd en liet losse plukken naar buiten vallen. Een lange pony omlijst het gezicht. In combinatie met een donkere lipliner en ultradunne wenkbrauwen, was het lange tijd haar kenmerkende haarlook.

pamela anderson 1995
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.