dit-zijn-de-favoriete-beautybehandelingen-van-hoofdredacteur-yeliz-248580
©Kwabena Appiah-Nti

Nu vind ik het vreselijk als mensen op Instagram schrijven ‘omdat ik veel de vraag krijg…’, maar ik ga mij er ook schuldig aan maken, want deze vraag krijg ik daadwerkelijk veel gesteld: wat volgens mij de beste beautybehandelingen en beautyhotspots zijn. Daarom hier mijn favoriete treatments op een rij, mét de beautybar of -salon waar je de behandeling kan vinden.

Beste beautybehandelingen volgens Vogue’s Yeliz

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Morpheus & Meso Hair Treatment bij Lash & Face Clinic

Ik rijd hélemaal (overdrijven is ook een vak) naar Rotterdam voor de skin- en haarbehandelingen van Fatma Soysal. Fatma heeft namelijk de Morpheus in huis, een skincareapparaat dat wonderen verricht en faam kreeg door de aanprijzingen van Kim Kardashian. Nu geloof ik niet alles wat Kim zegt, maar wel wat Fatma zegt. De Morpheus zorgt ervoor dat er meer collageen aangemaakt wordt en je huid er na enkele behandelingen steviger en voller uitziet.

Wat ik ook doe bij Lash & Face Clinic, als ik er toch ben, is Mesotherapie voor het haar. Ik kan het iedereen aanraden die te maken heeft met haaruitval. Het is een vrij pijnloze behandeling, waarbij je door middel van een soort oppervlakkige shots vitamines in je haarzakjes geschoten krijgt. Ik zie duidelijk dat er meer babyhaartjes beginnen te komen.

Lash & Face Clinic, Bergweg 322B, Rotterdam

Laserontharing bij Amsterdam Skin Clinic

Dit is zo’n behandeling waarvan ik denk: waarom heb ik dít niet veel eerder gedaan? Een groot cadeau vind ik het, aan jezelf: het ontharen van de benen met een laser. De eeuwige strijd met scheermessen heb ik achter mij gelaten. Wat vooral fijn is: doordat ik minder haren heb, heb ik ook minder last van gevoeligheden zoals rode bultjes. Amsterdam Skin Clinic is een prachtige kliniek, midden op de grachten, gerund door Simone Ghosen. Ze heeft de laatste technieken in huis, waardoor ontharen vrijwel pijnloos is.

Amsterdam Skin Clinic, Keizersgracht 534, Amsterdam

Volite Skin Booster bij Dr. Brenninkmeijer

Elian Brenninkmeijer is mijn go-to als ik echt zeer gedegen advies wil over het verbeteren van mijn huid, zoals het aanpakken van pigmentvlekken, littekens en zichtbare oneffenheden. Elian is dermatoloog en weet precies wat elk huidtype nodig heeft. Dat van mij knapt enorm op van de Volite Skin Booster, waarbij hyaluronzuur wordt aangebracht in de dermale laag (de middelste huidlaag die voor stevigheid van de huid zorgt). Voor optimale hydratatie en inwendige verzorging van je huid.

Dr. Brenninkmeijer, Gustav Mahlerlaan 635B, Amsterdam

Blow-out bij Bert Visser, Bella Beautique & Hairchef

Ik heb drie salons waar ik mijn haren laat föhnen. Ik houd van big, wavy hair, en deze drie salons weten hoe ze dat moeten creëren. Bij Bert Visser, in de kelder van het Conservatorium Hotel, kom ik ook graag om mijn haar te knippen (en voor de gezelligheid). Ik vraag me altijd af wát-ie precies doet, want er lijkt vaak nog geen millimeter af te zijn, maar toch zit het daarna ineens stukken beter en voller. Bij Bella Beautique en Hairchef laat ik graag mijn haren föhnen. Ik wissel het af.

Hair Salon Bert Visser in het Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Bella Beautique, Eerste Jan Steenstraat 131, Amsterdam

Hairchef, Zeilstraat 3H, Amsterdam

Browlift en tinting & Biab-treatment bij It’s a Beauty Affair

Dit is een alles-in-één salon op de Van Woustraat in Amsterdam waar ik mijn nagels en wenkbrauwen laat doen. Ik doe zo nu en dan een brow lift en laat ze lamineren (heel handig, even kammen en ze blijven de hele dag zitten). Kawtar is mijn vrouw, die précies weet wat mijn wenkbrauwen nodig hebben. Ook te vinden op Instagram onder @faceitbycoco.

It’s a Beauty Affair, Van Woustraat 195-197, Amsterdam