brow-lamination-kun-je-echt-dikkere-en-vollere-wenkbrauwen-krijgen-in-30-minuten-247726
©Acielle / Style Du Monde

Ik ben geboren met het soort wenkbrauwen dat ik nu graag wil: borstelig, dik en grenzend aan een unibrow. Ze waren misschien het enige voordeel van het feit dat ik van nature behaard was; bedekt met een laagje donker pluis dat ik waxte en scheerde. In mijn tienerjaren – eind jaren negentig – was deze Brooke Shields-achtige genetische zegen alleen verre van on trend. Extreem dunne wenkbrauwen waren toen het mooist, zoals te zien bij Drew Barrymore en Gwen Stefani in haar baanbrekende No Doubt-jaren. Als ik toen had geweten dat volle brows weer terug zouden komen, was een brow lamination misschien niet eens nodig geweest.

Brow lamination

“Het lijken wel rupsen”, veroordeelde mijn toenmalige beste vriendin, die zes maanden ouder was, mijn wenkbrauwen tijdens een van onze vele logeerpartijen, waarbij ze de langste haartjes het dichtst bij de brug van mijn neus “antennes” noemde. Daarna hield ze me vast en epileerde ze tot op de centimeter nauwkeurig. Mijn ervaring is een veelvoorkomend cosmetisch verhaal onder oudere millennials en Gen X’ers. We offerden onze natuurlijke wenkbrauwen op en tegen de tijd dat de vollere wenkbrauwentrend aan populariteit won, was het te laat. Die kostbare, fluffy ‘rupsen’ groeiden nooit meer terug.

Het uitgroeien van je wenkbrauwen kan net zo lastig zijn als het uitgroeien van je pony. Toch bleef ik alles proberen om mijn dode haarzakjes weer tot leven te wekken: populaire groeiserums, een flinke hoeveelheid castorolie en negenennegentig procent van de wenkbrauwgels en -poeders op de markt, allemaal met matige tot teleurstellende resultaten. Totdat ik brow lamination ontdekte.

Nieuwe vorm creëren

Tijdens een routinebeurt – wat ik al een decennium doe in mijn vergeefse wenkbrauwgroeireis – kwam mijn estheticus Liz McKay, oprichtster van Bare, A Skincare Experience, met een oplossing: brow lamination (het ‘lamineren’ van je wenkbrauwen). Een behandeling “vergelijkbaar met een keratinebehandeling voor je wenkbrauwen”, legde ze uit, “waarbij de lengte van de haartjes wordt gebruikt om een nieuwe vorm te creëren.” Zoals ik het nu begrijp, lijkt het dan alsof je grotere wenkbrauwen hebt.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

De eerste van de twee oplossingen die McKay aanbracht – ik was meteen overstag – was een conditioner die de typische stugge, wenkbrauwen lang, plat en buigzamer maakt. Ze vertelde me dat de haren dan beter omhoog en naar buiten geborsteld kunnen worden om de illusie van vollere wenkbrauwen te creëren. De styling bedekt tevens gaten in de groei. Een tweede serum vergrendelt de nieuwe positie van de wenkbrauwen.

Voordelen van brow lamination

Het effect is een gloednieuw, voller ogend wenkbrauwmodel – en dat alles in dertig minuten voor ongeveer honderd euro. Brow lamination is een pijnloze, minder permanente optie in vergelijking met microblading (het duurt vier tot zes weken voordat de wenkbrauwharen geleidelijk hun buigzaamheid verliezen en terugkeren naar hun standaardpositie). Ander voordeel: het naar buiten borstelen van de wenkbrauwharen bootst “een ooglift zonder botox” na, aldus McKay, waardoor de “oogzone” direct opener wordt en het gezicht beter wordt omlijst.

Volgens McKay kwam brow lamination tot bloei nadat de pandemische sluitingen van salons waren opgeheven, met tienermeiden die op zoek waren naar de prominente Cara Delevigne-achtige wenkbrauwen die ze op TikTok zagen. Cardi B rockte gelamineerde wenkbrauwen in haar WAP-muziekvideo, het werk van haar brow guru, René De La Garza bij Brow Down Studio in Los Angeles. Veel van McKays afspraken zijn voor “klanten die op zoek zijn naar wenkbrauwgroei”, zei ze, “die het een beetje hebben opgegeven.”

Na de behandeling

Zoals alles is het geen perfecte oplossing: gelamineerde wenkbrauwen moeten dagelijks bewerkt en gestyled worden. Als ze nat zijn, vers uit de douche, liggen ze plat op je gezicht en verliezen ze hun illusie van volheid. Maar van alle trucjes en oplossingen die ik heb geprobeerd, is brow lamination het meest succesvol geweest om mijn wenkbrauwen hun vroegere wilde glorie terug te geven.

Op advies van McKay gebruik ik ongeveer één keer per week een verzorgend masker om mijn gelamineerde wenkbrauwen gehydrateerd en soepel te houden. Ook heb ik nu obsessief mascaraborsteltjes of tandenstokers in mijn tas om mijn wenkbrauwen uit te borstelen als dat nodig is. Ik probeer ze zo natuurlijk mogelijk in te vullen met een wenkbrauwpotlood van Kimiko (in de kleur Coffee); McKay raadt Grande Brow-fill aan. Het belangrijkste is misschien wel dat ik de cyclus van te veel epileren probeer te doorbreken. Ik prijs de hele tijd de onaangeroerde, subliem volle wenkbrauwen van mijn negenjarige dochter. Als iemand er ooit met een pincet aan wil komen, moet die zich eerst bij mij melden.

Grande Brow-Fill

Grande Brow-Fill voor het onderhouden van je wenkbrauwen na een brow lamination
©Douglas

Wenkbrauwgel, € 22,99

Kimiko Brow Pencil

Kimiko Brow Pencil voor het onderhouden van je wenkbrauwen na een brow lamination
©Kimiko

Wenkbrauwpotlood, € 28,86

Diorshow On Set Brow

Diorshow On Set Browvoor het onderhouden van je wenkbrauwen na een brow lamination
©De Bijenkorf

Wenkbrauwgel, € 32,50

Benefit Big Brow Love set

Benefit Big Brow Love set
©Douglas

Make-upset, € 49

Charlotte Tilbury Brow Pencil Cheat

Charlotte Tilbury wenkbrauwpotlood
©De Bijenkorf

Wenkbrauwpotlood, € 29

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.