dunne-nineties-wenkbrauwen-versus-gebleekte-brows-wat-wordt-het-deze-zomer-217161
©ANP

Het leuke van beautytrends is dat je er eindeloos inspiratie uit kunt halen. Zo ook uit dé twee wenkbrauwtrends die domineren deze zomer. Wenkbrauwen uit de jaren 90 of gebleekte brows: wat zal het zijn? Wij helpen je een keuze te maken.

Nineties wenkbrauwen versus gebleekte brows

Interessant is dat de laatste jaren twee wenkbrauwtrends strijden om het straatbeeld te domineren. Namelijk: op de jaren 90 geïnspireerde dunne wenkbrauwen à la Naomi Campbell en de gebleekte brows à la Bella Hadid. We werpen een snelle blik op de twee trends en zetten de beste inspiratiebeelden voor je op een rij.

Dunne wenkbrauwen uit de jaren 90

Herinner je je Rihanna’s papierdunne wenkbrauwen op de cover van het septembernummer van de Britse Vogue in 2018 nog? Nou, die cover markeert het begin van dit hele debat. Komen dunne wenkbrauwen – je weet wel, die uit de jaren 90 – terug? Topmodellen Naomi Campell en Linda Evangelista wisten toen als geen ander hoe ze er zelfverzekerd uit moesten zien.

©ANP

Dunne wenkbrauwen anno 2022

De hedendaagse dunne wenkbrauwen, die geïnspireerd zijn op de jaren 90, domineren al een tijdje het straatbeeld en onze Instagramfeeds. Voor inspiratie hoef je niet verder te zoeken dan de prachtige Lila Grace Moss en Keke Palmer. Anders dan in de jaren 90 is de dunne wenkbrauwtrend overigens niet onomkeerbaar. Dat betekent dat je niet de helft van je haartjes hoeft te epileren of waxen om de smalle lijntjes te creëren (zoals ze dat in de nineties wél deden); je kunt gemakkelijk dunne wenkbrauwen bereiken met concealer.

©ANP

Gebleekte wenkbrauwen

Een andere trend: gebleekte wenkbrauwen. Op 27 juni liepen onder anderen Bella en Gigi Hadid mee in de Marc Jacobs herfst/winter 2022-show. De zussen zagen er geweldig uit, mede dankzij hun gebleekte wenkbrauwstijl. Sindsdien heeft model Bella de look behouden. En eerlijk is eerlijk: het staat haar goed. Fijne bijkomstigheid: gebleekt betekent niet (per se) letterlijk gebleekt; je kunt de lichte wenkbrauwen ook creëren met een lichte poeder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Het eindoordeel

Lang verhaal kort: beautytrends zijn niet meer zo bindend als ze ooit waren. Ga jij voor wenkies geïnspireerd op de jaren 90 of voor een beautylook à la Bella Hadid? Succes!