roaring-twenties-wenkbrauwen-de-beautytrend-van-2023-235914
©Vogue Runway, Beauty Dior Fall 2009 Paris Fashion Week

Een eeuw later worden roaring twenties-wenkbrauwen weer hip, wie had dat gedacht? En hoewel wenkbrauwen een van de moeilijkste onderdelen zijn van het gezicht, lijken professionals de trend al te omarmen op Instagram. Van verleden tot heden: dit is alles wat je moet weten over de trend.

Roaring twenties in beeld

Als het over wenkbrauwen tijdens de roaring twenties gaat, moeten we het natuurlijk hebben over actrice Greta Garbo en danseres Josephine Baker. De twee belichaamden namelijk alles wat schoonheid was in de jaren twintig. Te weten: een niet al te curvy lichaam, kort haar en wenkbrauwen die nauwelijks of niet te zien waren. Kortom: een androgyne look voor vrouwen.

Roaring Twenties-wenkbrauwen: dé beautytrend van 2023?
©Links: Josehine Baker. Rechts: Greta Garbo. Bron: ANP.

In die tijd gingen ze nóg een stap verder voor de ultieme look. Denk aan beha’s die hun borstkas afplatten en boxy kleding. Álles voor een curve-loos uiterlijk (zullen we dat lekker in de jaren twintig laten?). Vrouwen kortten zelfs hun haar in en lieten daarmee het langgekoesterde geloof achter zich dat lang haar een vrouw aantrekkelijk maakte.

Flinterdunne wenkbrauwen worden high fashion 

Met dank aan onder andere de creatieve visie van John Galliano, die de mode voorgoed veranderde met zijn extravaganza, werden flinterdunne wenkbrauwen ook omarmd door de modewereld. Tijdens de lente/zomer 1997- coutureshow van Galliano voor Dior hadden alle modellen flinterdunne wenkbrauwen. Recenter, tijdens fashion week 2008 in Parijs, toonde de ontwerper voor Dior zijn modellen wéér met roaring twenties-geïnspireerde wenkbrauwen. Galliano maakte er geen geheim van dat hij fan was van die look.

©Rechts: Christian Dior-show in 1996. Christian Dior-show in 2008. Bron: ANP, Vogue Runway.

Roaring twenties-wenkbrauwen anno nu op Instagram 

Of je nu klaar bent voor de trend of niet, op Instagram kun je alvast genoeg inspiratie vinden. Wij zetten de beste beelden van roaring twenties-wenkbrauwen voor je op een rij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anthony Preel (@anthonypreel_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alice Dodds (@alicedoddsmakeup)