zendaya-zet-de-schaar-in-haar-lange-lokken-en-gaat-voor-een-ultrafrisse-bob-236000
©ANP

Het bobkapsel vierde hoogtij dit jaar. Gerenommeerd haarstylist Luke Hersheson riep het zelfs uit tot de hipste stijl van de zomer. De look werd verdedigd door een arsenaal aan beroemdheden, van Helena Christensen tot Dua Lipa en Kaia Gerber. Daar komt op de valreep van 2022 nog iemand bij: ook Zendaya koos voor een frisse nieuwe bob.

Zendaya heeft nieuwe bob

Tijdens een Euphoria-evenement in Los Angeles met collega-castleden debuteerde de 26-jarige Zendaya een korte bob met zachte textuur die onvermijdelijk de aandacht trok. Met een zijscheiding en veel volume doet de nieuwe look van de Emmy-winnares denken aan retrokapsels uit de jaren vijftig. Maar doordat haar lokken strak geföhnd waren, kreeg Zendaya’s bob een geheel moderne uitstraling – een haarstijl die even subtiel als glamoureus is.

Natuurlijk moest Zendaya’s ensemble haar nieuwe hairdo aanvullen. Haar look bestond uit een zwarte polo met parelknopen en een aansluitende kokerrok met pied-de-poule-print, beide van Schiaparelli. De look werd afgemaakt met een klassiek paar zwarte Christian Louboutin-hakken.

Eeuwige aantrekkingskracht

Het is niet de eerste keer dat Zendaya ervoor kiest de schaar in het haar te zetten. De actrice ging eerder voor een bob, net als de rest van Hollywood. Het kapsel blijft jarenlang onverminderd populair – en dat was in 2022 niet anders. Waar de klassieke Alexa Chung-bob nog altijd favoriet is bij velen, zijn er afgelopen jaar enorm veel nieuwe variaties opgedoken met veranderingen in lengte, vorm, volume en styling, zoals de heartthrob bob en de roaring twenties-achtige variant.

Met haar nieuwe kapsel verzekert Zendaya ons dat de bob ook in 2023 een stijlvolle keuze blijft.

Zendaya heeft een nieuwe bob
©Jeff Kravitz