party-brows-zijn-de-nieuwste-make-uptrend-als-het-aan-peter-do-ligt-223324
©GoRunway.com

Geen seizoen zo feestelijk als het najaar met de feestdagen in het vooruitzicht. In plaats van een weelde aan glitterjurken, felle prints en franjes heeft ontwerper Peter Do een andere – en subtielere – manier gevonden om daar invulling aan te geven. Zo liepen de modellen met fonkelende wenkbrauwen op de catwalk van zijn lente/zomer 2023-show. Deze party brows geven een feestelijke twist aan de veelal zwarte en witte looks uit de nieuwe collectie, die dinsdag gepresenteerd werd tijdens New York Fashion Week.

Peter Do lente/zomer 2023

Een van de grote highlights op het drukke schema van New York Fashion Week? Dat is Peter Do, die afgelopen dinsdag zijn nieuwe lente/zomer 2023-collectie toonde met de skyline van The Big Apple op de achtergrond. De show werd geopend door JENO, lid van de Zuid-Koreaanse K-popgroep NCT, die in een zwarte getailleerde blazer, zwarte glanzende broek en wit overhemd met seventieskraag de catwalk bewandelde. Daarmee was niet alleen Do’s toetreding tot mannenmode een feit, maar werd ook het startschot gegeven aan een show vol opmerkelijke mode- én beautymomenten.

Zo was de tweede look net zo opvallend als de eerste, al zij het op een andere manier. Naast het prachtige zwartleren pak – dat de droom was van iedere modeliefhebber – sprong vooral de beautylook in het oog. Op de wenkbrauwen van het model kleefden namelijk fonkelende zilverkleurige pailletten. Naarmate de show vorderde, kwamen er steeds meer modellen tevoorschijn met de feestelijke make-up. En het bleef niet bij zilver; ook zagen we rode, roze en blauwe party brows. De ultieme partylook voor de minimalistische feestganger.

Party brows

De glinsterende party brows van Peter Do lente/zomer 2023 zijn het zoveelste bewijs dat het in 2022 allemaal om opvallende wenkbrauwen draait. De feestelijke look komt na de opkomst van gebleekte wenkbrauwen en dunne nineties varianten, die allebei begin dit jaar een comeback maakten. Daarnaast lijkt er nog veel meer te gebeuren op wenkbrauwgebied. Neem bijvoorbeeld de pas aangemeten look van Doja Cat, die afgeschoren wenkbrauwen tot kunst weet te verheffen. Zo versiert de artiest haar brows regelmatig met stickers en kleine tekeningen van smileys, hartjes en bloemen.

Wat zal hierna volgen? Wellicht geverfde wenkbrauwen in felle kleuren, of exemplaren beplakt met studs en strass. Het antwoord moeten we je schuldig blijven. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar wat de rest van de modemaand voor ons in petto heeft.