tilda-swintons-neongele-haar-in-venetie-heeft-een-bijzondere-betekenis-222157
©Getty Images

Niemand is zo aanwezig op de rode loper als Tilda Swinton. Met haar buitenaardse schoonheid en haar speelse oog voor elegante, avant-gardistische ontwerpen is er een reden waarom ze een blijvende muze is geworden voor zowel filmmakers als modeontwerpers. Gisteren in Venetië, tijdens een photocall om haar nieuwe film The Eternal Daughter te promoten, debuteerde Tilda Swinton een nieuwe look met geel haar, waar een diepere betekenis achter schuilt.

Tilda Swinton met geel haar

Op de persconferentie van de film droeg Swinton een blauwe Loewe-blouse en toonde ze haar signature crop, die voor de gelegenheid knalgeel was geverfd. Het kleurenschema was een opzettelijke knipoog naar de tweekleurige vlag van Oekraïne (waarbij het blauw staat voor een blauwe lucht en het geel voor een tarweveld), die nog steeds dienst doet als symbool van vrijheid en onafhankelijkheid voor het Oekraïense volk. “Het is een eer om de helft van de Oekraïense vlag te dragen”, zei Swinton eerder vandaag op een persconferentie.

Tilda Swinton met geel haar
©Getty Images
Bij de photocall van 'The Eternal Daughter'.

Later op de avond, tijdens de première van de film, bleek Swintons nieuwe flashy haarkleur net zo opvallend in een meer formele setting. Zo droeg ze een met pailletten versierde paarse Haider Ackermann-jurk waardoor haar neongele lokken de aandacht trokken.

De impactvolle boodschap van Swinton komt na de virtuele cameo van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens de openingsceremonie van het filmfestival van Venetië. Daarin vroeg hij de aanwezige acteurs en filmmakers om zich uit te spreken tegen de oorlog. Door haar aangeboren, eigenzinnige schoonheid te combineren met een krachtig politiek statement bewijst Swinton wederom dat haar uiterlijk altijd de aandacht trekt – vooral wanneer dat het belangrijkst is.

Tilda Swinton op het Venetië Filmfestival 2022
©Getty Images
In Haider Ackermann bij de première van 'The Eternal Daughter'.
Tilda Swintons gele kapsel
©Getty Images
Swintons kapsel bij de première van 'The Eternal Daughter'.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.