emma-watson-rockt-sixties-make-up-en-haartrend-221988
©ANP

De typerende Jane Birkin eyeliner, Elizabeth Taylor’s dikke gewaagde (blauwe of groene) oogschaduw, dramatische wimpers à la Twiggy en de iconische pixie cut: in de jaren zestig was bijna alles op beautygebied big and bold.

Emma Watson rockt sixties make-up trend

Ook nu herleven de sixties weer. Wij vinden deze make-up revival niet zo gek, elke goede trend komt immers terug. Een heleboel celebs, influencers en make-up artiesten omarmen de retrostijl. Zo laat actrice Emma Watson zien hoe je deze retroglam anno nu draagt in de nieuwe parfumcampagne van Prada.

Een video die ze overigens zelf regisseerde en eentje waar ze volgens sommigen zelfs bijna onherkenbaar is. Emma rockt als geen ander het korte pixie kapsel, zoals ze tien jaar geleden ook al eens deed. “Sommigen dachten dat ik gek geworden was, anderen vonden het dan weer geweldig”, vertelde ze daar destijds over in The Independent. Ook haar grafische eyeliner brengt ons terug naar de jaren zestig.

Niet alleen Emma, maar ook collega Lily Collins brengt in de serie Emily in Paris geregeld een ode aan de sixties. Zo is Emily Cooper vaak te zien met cat-eye make-up en pop-achtige wimpers.

Moderne twist aan retrostijl

“Het is niet meer dan logisch dat de jaren zestig een comeback maken, aangezien er zoveel creatieve manieren zijn om met wimpers en liner je gezicht te laten spreken. Lily Collins is hier een goed voorbeeld van. Anno nu geven we een moderne twist aan de retrostijl. Het zorgt voor een frisse look met een jeugdige uitstraling”, aldus make-up-stylist van de sterren Jamie Dorman in InStyle.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prada Beauty (@pradabeauty)