5-beautytips-voor-fashion-week-die-vogues-hoofdredacteur-yeliz-leerde-245315
©Rosemarie ten Voorde

Het is alweer de laatste dag van Paris Fashion Week. Een week geleden werd de modeweek traditiegetrouw geopend met de show van Dior, in de grote witte ‘box’ midden op Jardin des Tuileries. Vogue’s hoofdredacteur Yeliz Çiçek reisde samen met model Rose Bertram naar Parijs – naar het Plaza Athénée om precies te zijn – met Dior Beauty, om zich daar klaar te maken voor de show. In de ochtend mochten Yeliz en Rose plaatsnemen in de visagiestoel om opgemaakt te worden door het glamteam van Dior Beauty, waar ze ondertussen ook een aantal beautytips kregen om mee te nemen voor de rest van de fashion week en het zelf te testen.

Beautytips voor fashion week

Hieronder lichten Yeliz en Rose hun favoriete beautytips voor fashion week (en daarna) uit, die de make-uptas nooit meer mogen verlaten.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Ondergrond

Bovenaan het lijstje van zowel Yeliz als Rose is een primer komen te staan, een echte miracle worker. Een primer breng je aan onder je make-up, als basis. Het zorgt voor een gladdere huid, je make-up blijft beter zitten en het geeft je een extra glow, die je door je make-up heen ziet.

Mousserend

Yeliz zocht al een tijd naar een reinigingsmousse die goed schuimt, wat dat voelt zo lekker. De Dior Prestige La Mousse Micellaire is een heerlijke mousse die precies dat doet. Voor in de ochtend en avond.

Take a moment

Haarstylist Ciara heeft één must, ook al is er weinig tijd: voordat je begint met je haar te stijlen geef je jezelf een hoofdmassage. Spreid je vingers alsof ze tentakels zijn, en masseer even je hoofd en haar (en vergeet ook je haarlijn niet). Dat zorgt voor een goede doorbloeding en uiteindelijk voor gezonder en glanzender haar. Niet geheel onbelangrijk: het is ook een moment van rust.

Maximaal

De favo van Rose: de lip maximizer van Dior Addict. Niet alleen omdat ie je lippen een extra beetje umpf geeft, maar ook omdat het product de hele dag blijft zitten en glanzen. Past ook nog eens in de kleinste tassen.

Koud water

Nadat je een warm bad hebt genomen of je gezicht hebt schoongemaakt is het belangrijk om je lichaam en je gezicht een plons koud water te geven. Het zorgt voor een ‘wake-up-boost’, perfect voor een lange dag. Het is tevens de ultieme trick van beauty’s als Priyanka Chopra.

Yeliz wordt opgemaakt door het Dior Beauty-team
©Rosemarie ten Voorde
Yeliz wordt opgemaakt voor de show van Dior.