gigi-hadid-gaat-vrijwel-make-uploos-tijdens-de-isabel-marant-lente-zomer-2023-show-225615
©EPA/ANP

De make-uplooks tijdens de modeweken konden niet verder uit elkaar liggen. Terwijl Milaan koos voor glamour, gaat Parijs met name voor frisse gezichten. Vooral Isabel Marant is gezwicht voor de natuurlijke look. Tijdens de lente/zomershow 2023 krijgen we modellen als Gigi Hadid met nauwelijks make-up te zien.

Frisse gezichten

De make-upartiesten tijdens Milan Fashion Week brachten ons paarse smokey eyes, uitgebreide katachtige eyeliners en, bij Prada, ronduit onpraktische wimpers. In Parijs, en met name tijdens de show van Isabel Marant, zien we het tegenovergestelde. Modellen huppelden praktisch over de runway. Dit op verzoek van de ontwerper die backstage voorafgaand aan de show riep: “Zie er niet uit als robotmodellen die niet leven!” In plaats daarvan draaide alles om sprankelende ogen, super clean haar en gezichten die er fris uitzagen.

Gigi Hadid voor Isabel Marant

Gigi Hadid – gekleed in een gebleekte jas/jurk met camouflageprint, hakken met bandjes en slechts een vleugje glimlach – vatte deze sfeer goed samen. De make-up van het supermodel was beperkt tot een lichte basis en een glanzende lippenbalsem. Er was nauwelijks een spoor van mascara, alleen volle, omhoog gekamde wenkbrauwen om de ogen nog meer te laten spreken.

Wat nog meer werd gedaan voor de ultieme girl-next-door-look? Het haar. Net als bij de make-up, werd styling tot een minimum beperkt, waarbij het haar van de modellen enkel werd gedroogd en losgelaten, met veel natuurlijke textuur. Gigi’s felblonde losse manen, in een middenscheiding en zachtjes warrig, weerspiegelden het net uit bed gerolde effect.

Gigi’s jongere zusje Bella voegde zich bij haar op de catwalk en zag er net zo fris en natuurlijk uit, met slechts een zachte glans op de lippen en de kleinste hint van blos. De moeiteloze beautylook wekte de indruk dat de modellen bij aankomst regelrecht de catwalk werden opgestuurd. En wat is er meer Frans dan dat?