terugkeer-van-de-permanent-bella-hadid-is-fan-van-de-strakke-krullen-247107
©Getty Images

Diep uit de jaren tachtig, verstopt tussen schoudervullingen, lamellen en blauwe mascara, is de permanent terug. We spotten Bella Hadid met de strakke krullen.

Bella Hadid met permanent

Als iemand die jarenlang haar natuurlijk golvende haar steilde, had ik nooit gedacht dat ik dit zou typen. Toch, als ik naar foto’s kijk van Bella Hadid, vrolijk glimlachend in Las Vegas met een volle bos prachtige krullen haalt ze me (bijna) over. Gestyled in een zijscheiding, met kortere lagen die de look diepte geven, gaf Hadid een overtuigend pleidooi voor de meest onverwachte haartrend van 2023.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Natuurlijk is ze niet de enige die experimenteert met de erfenis uit de jaren tachtig. Vorige maand werd Katie Holmes in New York gespot met glanzende losse krullen. Hiermee voegde ze een dosis retroglamour toe aan een verder rustige look. Daarvoor zagen we Emily Ratajkowski met een paar grote veerkrachtige krullen die meer Studio 54 aanvoelden dan Working Girl.

Gezonde krullen

De permanent zat vanwege de nadelen jarenlang in de ‘prullenbak van de haargeschiedenis’. Haar werd pluizig, droog of brak zelfs af. Het is dan ook al een tijd geleden dat we de strakke krullen zagen. Dankzij de opkomst van innovatieve warmtetechnologie kun je tegenwoordig het permanenteffect creëren zonder je haar te beschadigen. Je haar bijvoorbeeld wikkelen rond iets als een krultang van veertien millimeter is een goede manier om de strakke krullook te bereiken. En dan zijn er ook nog altijd de vertrouwde salons waar je naartoe kan om een kapsel met gezonde krullen te krijgen.

Bella Hadid met permanent kapsel krullen
©@bellahadid

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.