door-de-micro-fringe-van-bella-hadid-overwegen-wij-nu-ook-een-ultrakorte-pony-245766
©Getty Images

Wat kapsels betreft is Bella Hadid net zo’n kameleon als haar zus Gigi. Na onlangs overgestapt te zijn naar blond maakte het 26-jarige supermodel nog een uitstapje naar Marilyn Monroe’s platina voordat ze weer terugging haar kenmerkende donkerbruine lokken. Maar, in een recente Instagrampost zien we dat Bella toch weer met haar kapsel experimenteert door zich een controversiële micro fringe aan te laten meten.

Bella Hadid met micro fringe

De micro fringe, ook wel bekend als de ultrakorte pony, is zo’n kapsel dat eens in de zoveel tijd weer opduikt in de beautywereld. Of omdat een groot modehuis voor de haarstijl pleit op de catwalk (zie Miu Miu lente/zomer 2019), of omdat een high-profile celebrity de look omarmt. Momenteel lijkt het een combinatie van allebei te zijn. Zo spotten we Bella Hadid met een micro fringe achter de schermen bij een campagne voor Marc Jacobs.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

De ontwerper is geen onbekende als het gaat om experimentele, grunge-achtige kapsels; tijdens zijn herfst/winter 2022-show zagen we bijvoorbeeld ‘opgeschoren’ haarstijlen (mét minipony), gedragen door onder anderen – jawel – Bella en Gigi Hadid. Ook tijdens zijn meest recente lente/zomer 2023-show liepen modellen over de catwalk met typische grunge-lokken, van piekerige kapsels in tinten als grijs en perzik tot rommelige shags.

To fringe or not to fringe

Bella’s springerige micro fringe past perfect bij de rest van haar Jacobs-outfit: ze draagt het hoogste paar witte Mary Jane-platforms, een zwarte cat-eye leesbril en een grijze coltrui met cut-outs. De look voelt fris en modern aan, mede – of vooral – door het kapsel dat de meningen nog altijd sterk verdeelt.

Zou de tijd inmiddels rijp zijn voor het normaliseren van experimentele haarlooks zoals de ultrakorte pony? Wel als we TikTok moeten geloven – het kapsel is namelijk een grote hit op het social mediaplatform. En we weten: als Bella overstag is (iets wat nog maar valt te bezien, aangezien de coupe het werk van een haarstylist voor een campagne is), dan volgen er ongetwijfeld meer.