amal-clooney-heeft-jaloersmakende-studio-54-krullen-tijdens-haar-vakantie-op-sicilie-258919
©Getty Images

Een glamoureuze blow-out is al heel lang Amal Clooneys signature look. De mensenrechtenadvocate is meestal voorzichtig als het gaat om het uitproberen van nieuwe kapsels – tot voor kort. Tijdens een tripje naar Sicilië met haar man George Clooney dit weekend, droeg Amal een disco-ready (en serieus benijdenswaardige) dikke bos krullen.

Amal Clooney met Studio 54-krullen

Clooney koos voor Studio 54-glam voor het feest ter ere van de vijftigste verjaardag van beautymogul Charlotte Tilbury op het eiland. Ze schakelde de hulp in van haarstylist Dimitris Giannetos om een kapsel te creëren dat zeker de aandacht zou trekken. Met veel volume en haar kenmerkende zijscheiding werden Clooneys chocoladebruine lokken – compleet met toffeekleurige babylights – gestyled tot party-ready zeemeermingolven. (Mermaidcore, anyone?)

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Amal heeft van nature heel mooi haar”, zegt Giannetos. “En de esdoornkleurige highlights die ik haar heb gegeven, zorgen voor een 3D-effect wanneer het gestyled wordt. Om deze look te creëren, gebruikte ik een smalle krultang en begon ik twee centimeter van het gezicht af, waarbij ik het haar in verschillende richtingen op krulde. Daarna heb ik de krullen doorgeborsteld voor een pluizig, disco-achtig Studio 54-effect.” Hij werkte de look af met de klassieke Elnett-haarlak van L’Oréal om de stijl te behouden en extra glans te geven.

Complete partylook

Amal combineerde de glamoureuze haarstijl met een opvallende mini-jurk gemaakt van maliënkolder en een gezicht vol met Tilburys stralende make-up. Aangezette wenkbrauwen, fladderige wimpers en een vleugje zilveren oogschaduw in haar binnenste ooghoeken zorgden voor een oogverblindende bombshell-look, perfect voor een Siciliaanse zomeravond.

Giannetos werkte eerder met Clooney voor een Cartier-evenement in Parijs vorige maand. Toen creëerde hij grote, glanzende waves rond haar gezicht. Moeiteloos maar verleidelijk: zo zagen we Amal Clooney zelden – maar we vinden het geweldig.